TOBB'dan Ordu'ya 32 derslikli okul

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ordu'ya yapılan 32 derslikli okulun yüzde 90'lık kısmının tamamlandığı belirtildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2017 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TOBB'dan Ordu'ya 32 derslikli okul

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, yönetim kurulu üyeleriyle Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımı devam TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

İncelemeleri sırasında yetkililerden bilgi alan Şahin, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şahin, TOBB tarafından yapılan 32 derslikli okulun yüzde 90'lık kısmının bittiğini ifade ederek, okulun yeni eğitim öğretim sezonunda açılacağını kaydetti.

Arsası ile toplam maliyeti 40 milyon lirayı bulan okulun, Ordu'ya kazandırılmasından son derece mutlu olduklarını aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Uzun zamandan sonra TOBB tarafından yapılan meslek lisemizin binası yüzde 90 oranında tamamlandı. Sadece çevre düzenlemesi ile iç donanımı kaldı. Yeni öğretim yılında binamızın açılışı gerçekleşerek faaliyete geçecektir. Biz bu binayı yaptırmak için büyük çaba sarf ettik. Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından bütün illere yapılan okullar 16 derslik olurken, bizim çabamızla bu okul 32 derslik olarak yapılıyor. Belki de Türkiye'nin en modern meslek okulu binasına kavuşmuş olacağız."

Şahin, arsa temini noktasında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a teşekkür de ederek, "Biz bu arsayı temin etmek için birçok çaba gösterdik. Başkanımız devreye girerek bu arsayı bizlere kazandırdı. Başkanımıza ayrıca çok teşekkür ederim. Ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ordu'da meslek lisesinin önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Ordu'nun daha önce şehrin ortasında kalmış bir meslek lisesi vardı. Öğrenci sayısının artması ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte meslek lisesi ihtiyacı gün geçtikçe artmaya başladı. Biz bu yola ilk Organize Sanayi Bölgesinde arsa aramakla başladık ancak burada arsa sorunu yaşadığımız için daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız buradaki arsayı aldı ve Milli Eğitime bağışladı. Çok şükür okulun yapımına başladık. Bugün gelinen noktada okulun büyük oranda bitti. İnşallah bu okulla birlikte Ordu'nun 20 yıl meslek lisesi ihtiyacı ortadan kalkmış olacaktır."

Şahin, 32 derslikli okulunun inşaat masrafının tamamının TOBB tarafından karşılandığı aktararak, "İnşallah bu okul gelecek nesillerimize faydalı olur, işverenlerimize kalifiyeli eleman noktasında destekçi olur." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber