Darbe girişimini engellemek için ne yaptın?

Kılıçaslan, bir mağdur avukatının, "O gece vatandaşlar darbeyi engellemek için canını ortaya koydu. Sen bir subay olarak darbeyi engellemek için ne yaptın?" sorusuna, "Cevap vermek istemiyorum." karşılığını verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2017 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbe girişimini engellemek için ne yaptın?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davanın bugünkü celsesi sona erdi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, avukatları, müştekiler ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Duruşmada savunma yapan Kursiyer Pilot Teğmen Sinan Öztürk, Akıncı Üssündeki mesainin darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz 2016'da erken bitirildiğini söyledi.

Öztürk, üsse geri gelmeleri yönünde iletilen mesajın ardından tekrar Akıncı Üssüne gittiğini, burada eski Binbaşı Mustafa Azimetli'nin kendilerine terörle mücadele harekatı yapılacağını söylediğini aktardı.

Kendisine Akıncı Üssü'ne geleceklere mihmandarlık yapması görevinin verildiğini bildiren sanık Öztürk, bu kapsamda bir binbaşıya ve karacı kursiyer teğmenlere eşlik ettiğini kaydetti.

Öğrenci gazinosunda darbe girişiminde bulunulduğunu öğrendiğini ifade eden Öztürk, bunu öğrendikten sonra şaşkınlık yaşadığını ileri sürdü.

Daha sonra gittiği çalışma odasında uyuyakaldığını söyleyen Öztürk, silah kullanmadığını, darbe girişiminin içinde yer almadığını iddia etti.

FETÖ üyesi olmadığını öne süren Öztürk, darbe toplantısında yer almadığını savundu.

Öztürk, "Bu davada tanık olmam gerekirken sanığım ve mağduriyet yaşıyorum." dedi.

Sanık eski kursiyer pilot teğmen Yunus Kılıçaslan da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme huzurunda verdiği ifadesinin esas alınmasını isteyen Kılıçaslan, 15 Temmuz 2016'da mesainin erken bitmesiyle evine gittiğini daha sonra gelen mesajla Akıncı Üssüne döndüğünü bildirdi.

Eski Binbaşı Mustafa Azimetli'nin terörle mücadele harekatının yapılacağını söylediğini belirten Kılıçaslan, kendisinden filoya ait bir aracı kullanmasının istendiğini ve bu araçla özel teçhizatlı iki askeri nizamiyeye bıraktığını dile getirdi.

Kılıçaslan, filoya geri döndüğünde sivil giyimli kişileri gördüğünü ifade etti.

- "Girişimi engellemek için ne yaptın?" sorusuna yanıt vermedi

Daha sonra askerlerin kullandığı odada uyuduğunu savunan Kılıçaslan, sabah uyanınca bir süre telefonunu aradığını, telefonu bulduktan sonra da şahsi aracıyla lojmandaki evine gittiğini öne sürdü.

Lojmanda bulunduğu saatlerde üssün bombalandığını aktaran Kılıçaslan, lojmanın güvenli olmayacağını düşünerek bir kursiyer teğmen arkadaşıyla Eryaman'daki arkadaşının yanına gittiğini kaydetti. Sanık Kılıçaslan, darbeye hazırlık toplantılarına katıldığı iddiasını da reddetti.

Kılıçaslan, bir mağdur avukatının, "O gece vatandaşlar darbeyi engellemek için canını ortaya koydu. Sen bir subay olarak darbeyi engellemek için ne yaptın?" sorusuna, "Cevap vermek istemiyorum." karşılığını verdi.

Duruşmaya, yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber