İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ticaret il müdürü kadrosuna dışardan atama olmayacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ticaret il müdürü kadrosuna kurum içinden atama yapılmasına yönelik düzenleme yaptı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Kasım 2017 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ticaret il müdürü kadrosuna dışardan atama olmayacak
Bir çok kamu kurumunun görevde yükselme yönetmeliğinde, şube müdür ve altı kadrolara nasıl atama yapılacağı düzenlenmiştir.

İl Müdürü ve bölge müdür yardımcısı ve bölge müdür kadrolarına yönelik düzenlemeler ise yer almamaktadır. Bu unvanlar için 657'de yer alan 68/B genel hükümlerine göre atama yapılıyor. Ama böyle olunca da, herhangi bir bölüm mezunu ve herhangi bir kurumda çalışan bir memur, eğer 10 yıllık hizmeti varsa atanabilmektedir. Kurumsal ve mesleki deneyim olmadığı için, dışardan gelen bu kişiler hep sorun yaratmaktadır.

Ancak Gümrük ve Ticaret Bakanlığının görevde yükselme yönetmeliğinde, kurum içinden atamayı şart koşan hükümler yer almaktadır.

Örneğin, Gümrük ve ticaret bölge müdür yardımcısı kadrosuna atanabilmek için belirli bölümlerden mezun olmak ve en az 3 yıl müdür olarak çalışmış olmak şartı yer almaktadır. Yine Gümrük ve ticaret bölge müdürü kadrosuna atanabilmek için; belirli bölümlerden mezun olmak ve Gümrük ve ticaret bölge müdür yardımcısı kadrosunda en az iki yıl veya müdür kadrolarında en az beş yıl çalışmış olmak şartı aranmaktadır.

Gümrük Bakanlığı, taşrada yer alan bu üç unvana ilave olarak "ticaret il müdürü" kadrosu için de bazı şartlar belirlemiş ve bu şartlar 10 Kasım 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Buna göre, ticaret il müdürü kadrosuna atanabilmek için yine belirli bölümlerden mezun olmak ve Merkez birimleri veya ticaret il müdürlükleri kadrosunda en az iki yıl çalışmış olmak şartı aranacaktır.

Resmi Gazetedeki düzenlemeyi görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber