İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Liseye geçişte, ya tüm öğrenciler sınava girerse

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Pazar günü liselere geçişte yeni sistemi açıkladı. Ancak merkezi sınava herkesin girebilecek olması yoğun olarak tartışılıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Kasım 2017 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Liseye geçişte, ya tüm öğrenciler sınava girerse
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz hafta sonunda, liselere geçişte uygulanacak olan yeni sistemi açıkladı. Buna göre, öğrencilerin yüzde 90'ı mahallesindeki, kendisinin tercih edeceği beş okuldan birine yerleşecek. Başarılı ve gözde liselere ise sınavla öğrenci alınacak. Ancak bu merkezi sınava isteyen her öğrenci girebilecek.

TEOG'a karşı çıkılmasının nedenlerinden biri de, çocukların daha 13 ve 14'lü yaşlarda sınav streslerine sokulmasıydı.

Bu olumsuzluğu gidermek için, mahalledeki okula yerleştirme sistemi getirildi.

Ancak merkezi sınava, isteyen her öğrencinin girecek olması, herhangi bir kıstas yer almaması, tartışma yaratıyor. Milli Eğitim Bakanlığı kamuoyunda da öneri olarak gündeme getirilmesine rağmen, ders notları ve öğretmenler kurulunun önerdiği öğrencilerin merkezi sınava girmesi gerektiği yönündeki öneriyi kabul etmemiş görünmektedir.

Bazı eğitimciler, merkezi sınava herkes girebileceği için velilerin kendi öğrencisini başarılı olsa da olmasa da sınava sokacağını belirtmektedir.

Geçen yıl TEOG'a 1,2 milyon öğrenci girmişti. Eğer bu yıl yapılacak merkezi sınava yine 1 milyon civarında aday girerse MEB yine sistemi değiştirmek zorunda kalabilir. Dolaysıyla bu konunun yeniden ele alınmasında fayda bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber