Jandarma Okullar Komutanlığı darbe davasına devam edildi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 317 kişinin yargılandığı davanın görülmesine sanık savunmalarıyla devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2017 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jandarma Okullar Komutanlığı darbe davasına devam edildi

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 317 kişinin yargılandığı davanın görülmesine sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz yargılanan eski kursiyer teğmenler savunma yaptı.

Tutuksuz sanık M.S. savunmasına, 15 Temmuz gecesi kanunsuz bir eyleme karışmadığını, FETÖ ile bir ilişkisi olmadığını anlatarak başladı.

M.S, olay tarihinde kursiyer teğmen olarak eğitim gördüğünü, 15 Temmuz günü saat 15.00'te WhatsApp grubundan gece eğitimi yapılacağı emrinin geldiğini, eğitimin Tuğgeneral Sadık Köroğlu'nun emriyle gerçekleştirileceğinin belirtildiğini söyledi.

Akşam içtimasında üsteğmen Muhlis Koçak'ın, "Arkadaşlar, okulda eğitim gören kursiyer olarak bir tek siz varsınız. Bu gece olacak eğitimin sebebi bazı arkadaşların disiplinsiz hareketleridir." şeklinde konuştuğunu anlatan M.S, ardından silah ve teçhizat alarak gece eğitimini beklediğini ileri sürdü.

Gece tabur içtima alanında toplandıktan sonra tabur komutanı Tarık Görener'in, "Telefon ışığı görürsem kırarım" dediğini aktaran M.S, ancak sabaha karşı telefonuna bakabildiğini, sonrasında herhangi kanunsuz bir eyleme karışmadan misafirhanede beklediğini savundu.

İdari tahkikat sonucu görevine iade edildiğini, halen görevde olduğunu, terörle mücadele operasyonlarına katıldığını ifade eden M.S, beraatini istedi.

Sanık H.A. da 15 Temmuz günü eğitime devam ettiği sırada bölük WhatsApp grubundan içtima olacağına dair emir geldiğini, daha sonra üsteğmen Sait Kuzucu'nun yanına gidip izin istediğini, Kuzucu'nun da eğitimin önemli olduğunu söyleyerek izin vermediğini anlattı.

Gece içtimasına katıldığında sekizerli gruplar halinde sıralandıklarını ve kendisinin de bulunduğu timin taburda görevlendirildiğini söyleyen H.A, herhangi bir yasa dışı eyleme katılmadığını ileri sürdü.

H.A, tahliye olduktan sonra idari tahkikat sonucu görevine iade edildiğini, halen Güneydoğu'da terörle mücadele kapsamında operasyonlara katıldığını belirterek beraatini talep etti.

Sanık E.Y. de 15 Temmuz günü rutin mesaisine devam ederken gece eğitimi yapılacağına yönelik mesaj geldiğini, 17.00'de akşam içtimasına katıldığını anlattı.

Gece eğitim olacağının tebliğ edilmesinin ardından eğitim kamuflajını giydiğini, 20.45'e kadar silahlı ve teçhizatlı olarak taburda beklediğini ileri süren E.Y, tabur komutanı binbaşı Tarık Görener'in Ankara genelinde bir terör saldırısı olduğunu, kışla emniyetinin alınacağını söyleyerek kimsenin telefon kullanmamasını emrettiğini öne sürdü.

Sabaha kadar hiçbir yasa dışı eyleme karışmadan okulda oturduğunu savunan E.Y, sabah 2 nolu nizamiyeden çıkmaya çalıştıklarını ancak başaramadıklarını ve ardından da gözaltına alındıklarını söyledi.

E.Y, gece boyunca silah kullamadığını, kanunsuz bir emir almadığını ileri sürerek beraatini talep etti.

Duruşmada savunma yapan diğer tutuksuz kursiyer teğmenler E.L, E.D, E.A, F.D, F.Ç. ve H.A. da darbe girişimini öğrendikleri andan itibaren kanunsuz hiçbir eylemde bulunmadıklarını savunarak beraatlerini istediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber