@fuatavni'nin teröristlerle ilişkisi ortaya çıktı

Twitter'da 'Fuatavni' hesabını kullanan Metin G.'nin PKK'lı abisinin 2009'da öldüğü belirlendi. Ayrıca Gezi'de provokasyon yapan G.'nin DHKP-C'li Elif Sultan Kalsen'in ablasıyla irtibatı tespit edildi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Kasım 2017 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
@fuatavni'nin teröristlerle ilişkisi ortaya çıktı

LEVENT ALBAYRAK

FETÖ tarafından kurulan ve devlet içine sızmış örgüt üyeleri aracılığı ile sosyal medyada algı operasyonu yapan fuatavni hesabını kullananlara yönelik soruşturmada şok detaylar ortaya çıktı. FETÖ'nün lider kadrosu tarafından ortaklaşa kullanılan fuatavni adlı twitter hesabıyla ilgili yürütülen soruşturmada İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip günlerce araştırma yaptı. Fuatavni hesabını kullananlardan birisinin izi de Batman'da ortaya çıktı. Yapılan çok özel operasyonla gözaltına alınan Metin G.'nin bağlantıları tek tek tespit edildi. Yapılan araştırmada Metin G.'nin hem PKK hem FETÖ hem de DHKP-C ile irtibatlı olduğu ortaya çıktı. Bilgisayarındaki tüm verileri deşifre eden uzman polisler, Metin G.'nin FETÖ tarafından desteklenen Gezi olaylarında da kamuoyunda yanlış bilgilendirdiği ve halkı galeyana getirmek için paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı.

FETÖ'CÜLERE DESTEK

Bu kişinin kullandığı cep telefonu numarasının kayıtlarından da PKK'lı ve bazı FETÖ'cülerle görüştüğü belirlendi. Yapılan soruşturmalarda polis, Metin G.'nin ağabeyi Osman G.'nin 2009 yılında terör örgütü PKK'ya katıldığı ve 2011 yılında Batman kırsalında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirildiğini belirledi. Metin G.'nin ablası Nurten G.'nin de örgüt sempatizanı olduğu tespit edildi.

DHKP-C'yle de irtibatlı

PKK'lı isimlerle görüşen Metin G.'nin telefon kayıtları incelemesinde polis bir başka çarpıcı bilgiye de ulaştı. G., 1 Nisan 2015'te Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı düzenlemek isterken polis tarafından öldürülen DHKP-C'li terörist Elif Sultan Kalsel'in ablası Fatma Kalsen Yoltay'la da yoğun görüşme gerçekleştirdiği görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber