Sağlık çalışanları 'Sarıkamış şehitleri' anısına yürüdü

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir araya gelen sağlık çalışanları, "Sarıkamış şehitleri"ni anmak için yürüyüş yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2017 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık çalışanları 'Sarıkamış şehitleri' anısına yürüdü

- Kars'ın Sarıkamış ilçesinde toplanan sağlık çalışanları, "Sarıkamış şehitleri"ni anmak amacıyla yürüyüş düzenledi.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları, sendikaya bağlı il ve ilçe üyeleri divan kurulu toplantısını Sarıkamış ilçesinde gerçekleştirdi.

Sağlık-Sen Erzurum Şubesi organizesindeki toplantının ardından bir araya gelen ve Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy'un da destek verdiği sağlık çalışanlarından oluşan yaklaşık 45 kişi, "Sarıkamış şehitleri"ni anmak için Kazımkarabekir Mahallesi'nden yürüyüşe başladı.

Sağlık çalışanları, Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne kadar süren 3 kilometrelik yürüyüş sonrası şehitliğe ziyarette bulunup dualar etti.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, ilçedeki organizasyonlar ya da gezi amaçlı gelen misafirlere her konuda destek olduklarını belirterek, "Şehitler diyarı ve turizm cenneti ilçemize gelen misafirlerimize bölgenin tanıtımı ve ilçemizdeki şehitlikleri, tarihi turistik yerleri gezdirip bilgi edinmeleri konusunda yardımcı oluyoruz." dedi.

Toksoy, sağlık çalışanlarıyla şehitliğe kadar yürüdüklerini ifade ederek, "Şehitlerimize dua ettik. Sarıkamış inanç turizmiyle Çanakkale'de olduğu gibi önümüzdeki yıldan itibaren turist akınına uğrayacak." diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber