Cepten fotoğrafçı olduk

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Nisan 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir fotoğraf makinesi olmadan ömür tüketenler, şimdilerde durmadan fotoğraf çekiyorlar; müzikle ilişkisi duyduğu reklam cıngıllarıyla sınırlı olanlar, sürekli mp3 indiriyorlar. Bu değişimin sebebi elbette cep telefonları.

Teknoloji üreticileri cep telefonu, MP3 player, dijital fotoğraf makinesi gibi cihazlar sayesinde müzik dinleme ve fotoğraf çekmeye ayrılan sürenin arttığını söylüyor. Fotoğraf çekmek yakın zamana kadar zahmetli işti. Çünkü görüntünün çekiminden karta basımına kadar geçen aşamalar hem uzundu hem de ekonomik değildi. Dijital fotoğraf makineleri süreci kısaltıp görüntüyü anında görme imkanı sununca çekim sayısı da yükseldi. Şimdilik dijital fotoğraf makineleriyle kalite olarak boy ölçüşemese de cep telefonlarının çektiği fotoğraflar kullanıcısını fotoğraf tutkunu yapmaya yetiyor. Müzik dinlemede de durum farklı değil. Birkaç yıl öncesine kadar walkman ve disk çalarlar revaçta iken şimdi onların yerini cep telefonu almaya başladı. Tüketiciler artık yeni bir cep telefonu alırken, "fotoğraf çekim kalitesi nedir, müzik dinleme kapasitesi yüksek mi, video da çekebilir miyim?" sorularına cevap arıyor.

Gençlerin müzik dinleme tercihleri üzerine bir araştırma yaptıran Sony Ericsson, cep telefonunu ile radyonun yarış halinde olduğunu tespit etti. Türkiye'nin de içerisinde yer aldığı Danimarka, Rusya, Finlandiya, İsveç, Almanya, Tayvan, Hindistan, Endonezya, İngiltere, Norveç ve Amerika gibi 12 ülkeden 18 yaş üstü 4 bin 603 kişinin katıldığı araştırmaya göre Türk gençleri günde 4 buçuk saat müzik dinliyor. Bunun için bilgisayardan sonra cep telefonu tercih ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber