İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Fedakarca çalışan bir milli eğitim camiası var'

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Okul Aile Birliği Komisyonu tarafından, 2 bin 500 veli için, "Ankete katıl, görüşünü söyle, zirveye gel, sonucunu gör" sloganıyla anket düzenlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2017 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Fedakarca çalışan bir milli eğitim camiası var'

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Okul Aile Birliği Komisyonu tarafından 2 bin 500 öğrenci velisinin yer aldığı, "Ankete katıl, görüşünü söyle, zirveye gel, sonucunu gör" sloganıyla bir anket yapıldı.

ÖNDER'den yapılan açıklamaya göre, imam hatiplerdeki eğitim kalitesi ve memnuniyeti ölçmek üzere internet üzerinden düzenlenen anketin sonuçları, 30 Eylül ile 1 Ekim arasında gerçekleştirilen Aileli Okul İnovasyon Zirvesi'nde değerlendirildi.

Ankette 58 soru yer alırken, ankete katılanların yüzde 40'ını lise öğrencilerinin velileri, yüzde 60'ını ise ortaokul öğrencilerinin velileri oluşturdu.

Ankette, "Okulumuzda yeteri kadar dini inanç, şuur, bilinç verilmektedir." önermesine yüzde 72 oranında, "Okulumuzda yeteri kadar ahlaki olgunluk kazandırılmaktadır." önermesine ise yüzde 71 oranında olumlu cevap verildi.

- "Okul, veli ve öğrenci, sorumluluğunun bilincinde"

Ankette, "Veli olarak çocuğumun eğitimine yeterince katkı veriyorum" diyenlerin oranı yüzde 60, "Velisi olduğum öğrenci, eğitimi için gerekli sorumlulukları yerine getiriyor." önermesine ise yüzde 94 oranında müsbet karşılık verildi.

Velilerin yüzde 93'ü de "Velisi olduğum öğrenci, ahlak, inanç ve şuur kazanma konusunda üzerine düşen sorumlulukları yerine getiriyor" değerlendirmesi yaptı.

Katılımcıların yüzde 72'si, "Okulumuzda yeteri kadar dini inanç, şuur, bilinç verilmektedir" önermesini doğru kabul etti.

Ankete katılan velilerin yüzde 71'i "okulda ahlaki olgunluk kazandırıldığını", yüzde 77'si ise "milli ve manevi değerlerin yeterince öğretildiğini" düşündüğünü belirtti.

Okul yönetimi ve öğrenciler arasındaki iletişimin de sorgulandığı ankette, velilere, "öğrencinin okul yönetimiyle rahatlıkla ilişki kurup kuramadığı" sorusuna, ailelerin yüzde 87'si "rahatlıkla iletişim kurduğu" görüşünü dile getirirken, katılımcılar, yüzde 82 oranında "derslerin öğrenci seviyesine uygun olarak işlendiğine" inandığını belirtti.

- "Fedakarca çalışan bir milli eğitim camiası var"

ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Barçın, Okul Aile Birliği Komisyonu olarak yaptıkları çalışmalarla, sadece imam hatip okullarına değil, tüm eğitim sistemine katkı sağladıklarını düşündüklerini belirterek, "Bu bizi son derece memnun ediyor. Bize göre gerçekten iyi bir durumdayız, bunun nedeni bütün resmi ve özel kurumların, okullarımızla alakalı olan çalışmalarda taleplerinin birçoğunun gerçekleştirilmiş olması." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin de anketi okuduğunda çok mutlu olduğunu aktararak, "Gerçekten fedakarca çalışan bir milli eğitim camiası var. Özellikle öğretmen arkadaşlarımız -bunun altını çizerek söylüyorum- kendilerine yöneltilen eleştirileri hak etmeyen bir kitle. Ciddi şekilde çaba gösteriyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber