İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Üniversiteye giriş sistemi stresi azaltmış görünüyor'

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Olçum: - "Şu an itibarıyla üniversiteye giriş sistemi birçok stresi azaltmış görünüyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2017 21:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Üniversiteye giriş sistemi stresi azaltmış görünüyor'

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), eleştirilerini dikkate almasından memnuniyet duyduklarını belirterek, "Şu an itibarıyla üniversiteye giriş sistemi birçok stresi azaltmış görünüyor." dedi.

Eğitim Bir-Sen Ağrı Şubesince sendika binasında düzenlenen toplantıda konuşan Olçum, eğitim sisteminde birçok sorunlu alanlar olduğunu söyledi.

Önlerinde 4-5 tane sorunsal alan olduğunu belirten Olçum, "Bu sorunsal alanları toparlamadığımız sürece de bu stres bize, geleceğimize ve gençliğimize yansıyacak. Bu da Türkiye'ye yansıyacağı anlamına geliyor." dedi.

Eğitimde sorunların bütün paydaşlarla istişare edilmeden yeni politikalar üretilmemesi gerektiğini savunan Olçum, şöyle konuştu:

"Biz tabanız. Bu ülkenin ortalamasını almış 81 ilinde 900 küsur ilçesinin tamamında örgütlenmiş ve teşkilatlarıyla da ciddi bir organik bağı olan teşkilatız. Sorunları veya politikaları sadece Eğitim Bir-Sen ile istişare edin demiyoruz. Bu ülkede görev yapan çalışanlarla ve eğitim alanında faaliyet gösteren bütün sendikalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla eğitim politikalarını uygulamadan önce istişare edin. Bu çağrıyı Ağrı'dan bakanlığa yapmış olayım. Lütfen eğitim politikalarını belirlerken yüzünüz tabana, eğitim çalışanlarına dönük olsun."

Olçum, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş'te (TEOG) yeni sistem modeli ortaya konulduğunu anımsatarak, "Bakanlığa bir yıl önce çağrıda bulunmuştuk. TEOG'un yerleştirme boyutuna mutlaka bir neşter vurulması gerektiğini ifade etmiştik. Merkezi bir sınav olmalı, fakat bu sınavda öğrencilerimiz sadece 8. sınıftan sorumlu olsun. Bakanlığın en azından açıklamış oldukları sistem ve önümüzdeki günlerde istişareye açık şekilde düzeltilmesi gereken alanlar noktasında konuyu kamuoyu ile tartışmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Üniversiteye girişte birtakım değişikliklerin YÖK tarafından açıklandığını hatırlatan Olçum, şunları kaydetti:

"YÖK'ü bu konuda tebrik ediyorum. YÖK, yeni sistemi açıkladıktan sonra tartışmayı, bütün eleştirileri dinledi. Üniversiteye hazırlanan bir çocuğun hayata da hazırlandığı gerçeği göz ardı edilmişti. Biz burada öncelikle soru sayısının artırılması ve diğer derslerin de her 2 oturumda da yayılmış şekilde yedirilmesi, mümkünse de birinci ve ikinci oturumun da aynı gün değil ikinci oturumun sonraki güne kaydırılmasını olmazsa olmaz olarak ifade etmiştik. YÖK tarafından açıklanan yeni sistemde bu söylediklerimizin hepsi dikkate alınmış. Şu an itibarıyla üniversiteye giriş sistemi birçok stresi azaltmış görünüyor."

Toplantıya, Eğitim Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, Memur-Sen üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber