Sınavla girilecek 600 okul açıklanmalı!

MEB; Yeni TEOG Sistemini Acil Mevzuata Bağlamalı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Kasım 2017 09:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Sınavla girilecek 600 okul açıklanmalı!

MEB yeni ortaöğretime geçiş sistemi ile ilgili çalışmaya devam ediyor. Sistemin hazırlanması 51 gün sürdü. Bakan tarafından açıklama yapılmasının üstünden de 10 gün geçti fakat halen elle tutulur bir şey yok.

Her geçen zaman veliyi de öğrenciyi de mağdur ediyor. Strese sokuyor.

Bu nedenle bir an önce işin mevzuatı hazırlanmalı ve;

- Bu yıl hangi tarihte sınav yapılacak?

- Hangi derslerden sınav yapılacak?

- Soru sayısı, oturum sayısı ne olacak?

- Sınav hangi sınıfları kapsayacak (sadece 8. Sınıf mı? 6,7,8. Sınıf mı? )

- Puanın eşitliği halinde kriter ne olacak?

- Nakil işlemleri nasıl olacak?

MEB'den edindiğimiz bilgilere göre MEB erteleme yapmamakta kararlı ve bu yıl uygulayacak. Fakat yukarıda belirttiğimiz sorularla ilgili netleşme olmamış. Bu konular halen muamma...

Kaldı ki sınavla öğrenci alacak 600-800 civarındaki okul da belli değil ve bu okulların Mayıs ayında açıklanması da tartışma konusu. Çünkü veli hangi okulların sınavla alacağını bilmezse sınava hazırlanıp hazırlanmayacağını da belirleyemez. Örneğin A okulunun mahallesinde oturan bir öğrenci bu okulun sınavla almayacağını düşünerek sınav hazırlığı yapmaz ve Mayıs ayında bu okul sınavla alan okul durumuna geçirilirse mağdur olacak. Tam tersi durumlar da söz konusu tabii ki.

Veliler artık 13-14 yaşındaki çocuklarını ikna edemez oldular. Bir an önce yol haritası çizilmelidir. Belirsizlik herkesi yormaya devam etmektedir.

Zaten zamansız bir dönemde başlayan süreç daha da çetrefilli bir hal almakta ve her geçen gün çocukların aleyhine işlemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber