İşte Erdoğan'ın adaylık takvimi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANLIĞI seçiminde son viraja giriliyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, 16 Nisan'daki Cumhurbaşkanlığı adaylık başvurularının hemen öncesine denk gelen bu haftayı, Köşk kararını netleştireceği yoğun "nabız yoklama" turlarıyla geçirecek.

Haftasonunu, sahil yolu ve Borçka Barajı açılışları için gittiği Karadeniz'de geçirdi. Erdoğan, pazartesi gününden itibaren yoğun "Köşk mesaisi"ne başlayacak. Erdoğan bu hafta bakanları, milletvekilleri, parti yöneticileri ve örgütü ile sivil toplum örgütlerinin Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin görüşlerini alarak kararını netleştirecek.

Görüş almaya perşembe günü 26 milletvekilini ve Türk-İş yöneticilerini Başbakanlık Konutu'na çağırarak başlayan Erdoğan, görüşme turlarına yarından itibaren devam edecek. Erdoğan, hafta boyunca programının uygun olduğu günlerde gruplar halinde milletvekilleriyle bir araya gelecek.

İŞ DÜNYASI İLE GÖRÜŞME

TOBB Yönetim Kurulu da, bu konuda Erdoğan'a ileteceği görüşünü belirlemek üzere pazartesi günü toplanıyor. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, bu toplantıda oluşacak görüşün randevu istenerek Erdoğan'a iletileceğini açıkladı. Erdoğan da görüştüğü Türk-İş yöneticilerine, TOBB'un yanı sıra TÜSİAD ile de bir kez daha görüşeceğini söyledi.

Erdoğan, Köşk sürecine ilişkin görüşlerin de aldığı Türk-İş yöneticileriyle görüşmesinde, DİSK ve Kamu-Sen gibi bu konuda kendisine açıktan tavır alan sivil toplum örgütleriyle görüşmeyeceğini de söyledi.

ADAYLIĞINI 24 NİSAN'DA AÇIKLAYABİLİR

Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı konusunda kendisine destek veren Hak-İş ve MÜSİAD ile görüşüp görüşmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

10 Nisan'daki MGK toplantısının ardından 11 Nisan'da il ve belediye başkanları ile partisinin kadın ve gençlik kolları başkanlarını, 18 Nisan'da da MKYK üyelerini Ankara'da toplayacak Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklamayı 24 Nisan'daki partisinin Meclis grubunda açıklaması bekleniyor.

YEŞİL IŞIK YAKANLAR

ÇANKAYA yokuşunda son viraja girilirken, sivil toplum örgütlerinin bu konudaki görüşleri de netleşmeye başladı. Hak-İş ile birlikte MÜSİAD ve Memur-Sen'den Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na "yeşil ışık" yandı.

Hak-İş Başkanı Salim Uslu, Hürriyet'e, "Erdoğan veya kendisinin işaret edeceği bir başka isim olabilir. Bu Meclis'in bir Cumhurbaşkanı seçebilecek iradeye ve mecale sahip olduğunu düşünüyorum" dedi.

Asker kökenli Cumhurbaşkanları Cevdet Sunay, Cemal Gürsel, Fahri Korutürk ve Kenan Evren'i işaret ederek, "Erdoğan'ı bunlardan daha değersiz kılan nedir?" diyen Uslu, şöyle dedi:

"Bu Meclis, 1971 Meclisi'nden daha mecalsiz değil diye düşünüyorum. Toplum da 1971'deki toplumdan daha geri değil. O Meclis yapılan hiçbir baskıya boyun eğmemiştir. Bu Meclis de Anayasal yetkisini kullanmak durumundadır. Anayasayı işletemeyen bir Meclis görüntüsü Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde başarısız olduğunu gösterir."

MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, "Anayasamızın açık hükümlerini ve demokratik teamülleri yok sayan, beyanları, hareketleri çok yanlış ve zararlı buluyoruz. 11.cumhurbaşkanımızın seçimi de Anayasamızın öngördüğü hükümler doğrultusunda yapılacaktır. Bu seçim, asla bir kavga-bölünme-istikrarsızlık kaynağı haline getirilmemelidir. Hiçbir makam, kimsenin tekelinde değildir" derken, Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu da, "Cumhurbaşkanı ülkenin değerleriyle barışık olmalı. Erodğan çıkarsa kabullenilmeli" açıklamasını yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber