FETÖ'nün 'kirli taktikleri' gerekçeli kararda

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Haymana İlçe Emniyet Müdürlüğündeki eylemlere ilişkin yargılanan sanıklara verilen cezaların gerekçeli kararında, "FETÖ'nün kirli taktiklerine" dikkat çekildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2017 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün 'kirli taktikleri' gerekçeli kararda

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Haymana İlçe Emniyet Müdürlüğündeki eylemlere ilişkin yargılanan sanıklar hakkında verdiği cezaların gerekçeli kararında, "FETÖ'nün kirli taktiklerine" dikkati çekti.

Örgütün yapısı, işleyişi, mali kaynakları, kamu kurumlarına sızma stratejisi ve darbe girişimini nasıl yaptığını gerekçeli kararda anlatan mahkeme, FETÖ'nün "karalama ve kendisinden olmayanı yok etme" anlayışını da ele aldı.

"FETÖ 'bir korku imparatorluğu' oluşturdu"

"Örgütün baskı oluşturma politikası" başlığı altında yapılan analizde, darbe girişiminden önce, FETÖ'nün kamu kurumlarına sızdırdığı militanların ve medya organlarının gücünü kullanarak, "Türkiye'de bir korku imparatorluğu oluşturduğu" vurgulandı.

Gerekçeli kararda, FETÖ'nün, hedef seçtiği kişinin mesleği, toplumdaki statüsü, zaafları ve örgüte beslediği husumet derecesi, uygulanacak "baskı ve karalama" yönteminin belirlenmesinde etkili olduğu ifade edildi.

"FETÖ, kendisine karşı olanlara gözdağı verdi"

FETÖ'nün hedef aldığı kişi ya da kurumları maddi ve manevi açıdan yok etmeyi ilke edindiğine işaret edilen gerekçeli karara göre örgüt, itibarsızlaştırmak ya da suçlu göstermek istediği kişinin özel hayatına yönelik iftiralar gündeme getirdi.

Bu kapsamda isimsiz ve imzasız ihbar mektuplarıyla adli ve idari soruşturmaların açılmasını sağlayan örgüt, insanları bu şekilde aile, sosyal ve iş hayatında itibarsızlaştırdığı gibi kendisine karşı olanlara da gözdağı verdi.

Siyasi ve sosyal konularda örgüt hedefleri doğrultusunda kamuoyu oluşturmak, toplumu kendi anlayışına göre terbiye etmek ve politikacıları etkilemek isteyen FETÖ'nün, özel olarak yetiştirdiği akademisyen ve gazeteciler aracılığıyla bu amacını gerçekleştirmek için yurt içi ve yurt dışında algı operasyonları yürüttüğüne dikkat çekildi.

"FETÖ her türlü yolu meşru sayıyor"

FETÖ'nün, özel hayatın gizliliğini ihlal eden görüntü ve sesleri yurt dışındaki sunucular aracılığıyla internetten yayınlandığı belirtilen kararda, örgütün kendi medya kuruluşları aracılığıyla bu içerikleri daha geniş kitlelere ulaştırdığı hatırlatıldı.

Kararda, "FETÖ hedef seçtiği kişi, kurum veya kamu görevlileri hakkında istediği karalama kampanyasını medya aracılığıyla yaptırabilmektedir. Devletin gizli bilgilerini, toplantılarını, telefon görüşmelerini, kadroları vasıtasıyla her türlü yolu meşru sayarak ele geçirip montajlayarak sosyal paylaşım sitelerinde yayınlamış, devleti ve hükümeti itibarsızlaştırmak suretiyle casusluk faaliyetlerini icra etmiştir." tespitine yer verildi.

Serdar Açıl

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber