Nevşehir'deki FETÖ davasında tahliye kararı

Nevşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 13'ü tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2017 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nevşehir'deki FETÖ davasında tahliye kararı

Nevşehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla haklarında dava açılan tutuklu sanıklar A.Y, E.G, H.Ç, K.B, L.K, M.D, M.Ü, S.D, M.D, M.Ö, N.E, T.Y. ve S.D, tutuksuz yargılanan sanıklar Y.Ç, M.Ö, C.K, V.T, B.S, B.A, F.B, Y.Ç, ve L.D. ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan N.E, T.Y. ve S.D. ile tutuksuz sanık L.D, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEBGİS) üzerinden verdikleri savunmalarında haklarındaki suçlamaları reddetti.

Hakkında bir yıl önce gözaltı kararı verilen ve bir hafta önce yakalanarak Gaziantep H Tipi Cezaevi'ne gönderilen T.Y, hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu ileri sürerek, "Kaçmadım, polisler geldiğinde evde yoktum." diye savunma yaptı.

Tanıkların ve sanık avukatlarının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan M.D, M.Ü. ve E.G'nin tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Behçet Alkan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber