İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FETÖ'den yargılanan kadın hakime 7,5 yıl hapis

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında tutuksuz olarak yargılanan kadın hakim 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, savcı olan eşi ise beraat etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2017 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'den yargılanan kadın hakime 7,5 yıl hapis

Ordu'nun Ünye ilçesinde savcı olarak görev yapan Mehmet Ç. ile hakim olan eşi Merve A.Ç., FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edildi. ByLock kullandığı tespit edilen Merve A.Ç. ile eşi Mehmet Ç. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında tutuksuz olarak yargılanan Mehmet Ç. hazır bulunurken, eşi Merve A.Ç. ise duruşmaya katılmadı.

Kendini savunan Mehmet Ç., kendisinin FETÖ ile yakından uzaktan bir ilgisinin olmadığını söyledi. Okul yıllığına göre suçlandığını ifade eden Mehmet Ç., atılı suçlamaları kabul etmediğini ileri sürdü. Mahkeme heyeti örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandığı tespit edilen Merve A.Ç.'yi "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırırken, Mehmet Ç.'nin ise beraatine karar verdi.

Muhammer Ay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber