Başkan: Bu yaştan sonra CMK'yı mı öğreteceğiz!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında eğitim gören 700 Harbiyeliyi darbecilere destek için Ankara'ya götürmeye çalıştıkları iddia edilen 27 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2017 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan: Bu yaştan sonra CMK'yı mı öğreteceğiz!

Isparta 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklardan 10'u ve bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya, eski Kurmay Başkanı Albay Devran Çetinkaya, eski Bölük Komutanı Yüzbaşı Salih Kolcu, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşma, tutuklu ve tutuksuz sanıkların mahkemeye gönderilen HTS kayıtlarına ilişkin savunmasıyla başladı. Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı sanıklara kayıtların içeriği hakkında sorular sordu.

Davaya tanık olarak katılan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, önceki beyanlarına ekleyecek bir şeyin olmadığını söyledi. Duruşma sanık ve sanık avukatların Günaydın'a soru sormasıyla devam etti.

Söz verilen sanık Metin Akkaya, o gece Günaydın ile telefonla görüştüklerinde bu işin içinde olmadıklarını, vatanın, milletin yanında olduklarını, bir olumsuzluk çıkmasın diye güvenlik tedbirleri aldıklarını söylediğini öne sürdü.

Günaydın ise ilk aramalarında sanık Akkaya'nın telefona cevap vermediğini daha sonraki görüşmelerinde Akkaya'ya kendilerinin gerekli tedbirleri aldıklarını söylediğini ifade etti.

Aradan zaman geçtiğinden dolayı o geceki konuşmaları birebir hatırlamasının mümkün olmayacağını dile getiren Günaydın, "İş işten geçtikten sonra, biz tedbiri aldıktan sonra, devletin, milletin yanında olduklarını söyledi. Ona saat 01.46'da bunu söylemesinin çok da anlamlı olmadığını, bir şey ifade etmeyeceğini söyledim." diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Yazıcı, sanık avukatlarının yoruma dayalı soru sorması üzerine "Bu yaştan sonra CMK'yı mı öğreteceğiz, yoruma dayalı soru sormayın" diyerek uyarıda bulundu.

Günaydın, sanık avukatının "Ne zaman havalimanına gittiniz?" sorusuna ise hainlere karşı koymak için gittiklerini ne zaman gittiklerinin kayıtlarda bulunduğunu söyledi.

Sanık Akkaya ve avukatı tanık beyanlarını kabul etmediklerini ve yazılı olarak detaylı beyanlarda bulunacaklarını kaydetti.

Duruşmaya yarına kadar ara verildi.

Mustafa Ünal Uysal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber