BBC FETÖ'ye kör

Suriye'de PKK-DEAŞ- ABD işbirliğini yıllar sonra haber yapan BBC, İngiltere'de yuvalanan FETÖ'cülere hala kör. Örgütün kilit isimlerinden Akın İpek'i barındıran İngiltere, FETÖ'cülerin mal varlıklarını da koruyor. Teröristleri parlamentodaki panellere çağırmaktan geri kalmayan İngilizler, BBC üzerinden örgüt faaliyetlerini de meşrulaştırmaya çalışıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Kasım 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BBC FETÖ'ye kör

Fatih Özer

Ortadoğu'nun kanayan yarası ABD- DEAŞ- PKK ittifakı bu kez BBC tarafından haber yapıldı. İngiltere'nin resmi yayın organı BBC, son yayınladığı DEAŞ haberi ile örgütün ABD ve PKK ile olan ittifakını gün yüzüne çıkardı. Terör faaliyetlerini deşifre eden İngiltere söz konusu İngiltere'de yuvalanan FETÖ'cülere gelince sessiz kalmayı seçiyor.

FETÖ'CÜLER 1993'TE GELDİ

İngiltere'deki FETÖ bağlantılı kuruluşların 1993'te faaliyete başlamasıyla birlikte yapılanma her geçen gün genişletildi. O günden itibaren örgüt üyelerine kapılarını açan İngiltere, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra da kapılarını kapatmadı. FETÖ'cüleri parlamento içine alınarak yapılan panellere katıldığı görüldü. FETÖ'nün hain planları ise İngiliz yayın kuruluşu BBC tarafından yapılan yayınlarla meşrulaştırılmaya çalışıldı.

MAL VARLIĞI KORUNUYOR

PKK-DEAŞ- ABD işbirliğindeki eylemlerin iyice ayyuka çıktıktan sonra haber yapan BBC'den İngiltere'de yuvalanan FETÖ yöneticilerinin de yayınlarında yer bulmuyor. Bu da yetmezmiş gibi FETÖ'nün en büyük finans kaynaklarından Hamdi Akın İpek'in sahibi olduğu Koza İpek Holding Ekim 2015'te atanan kayyumlar, İpek'in Mart 2014'te İngiltere'de kurulan Koza Ltd. adlı şirketin de başkanlığından uzaklaştırılmasını ve şirketin sermayesinin kullanımında söz hakkının alınmasını istemişti. Ancak, Londra Yüksek Mahkemesi Türkiye'deki kayyumların Akın İpek'in İngiltere'deki mal varlıkları üzerinde yetki sahibi olmadığına karar vererek İpek'in mal varlığını koruma altına aldı.

FETÖ'CÜLER YAN YANALAR

Yayımladıkları 15 Temmuz raporunda "FETÖ konusunda yeterli bilgiye sahip değiliz" diyen İngiliz Parlamentosu FETÖ'cüler ile yan yana gelmeyi de ihmal etmiyor. 15 Temmuz hain darbe gecesi halkı 'sokağa çıkmayın' yönünde çağrıda bulunan Kerim Balcı ve 2014 yılında telefonuna kriptolu yazışma programı ByLock'u yüklediği tespit edilen Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, İngiltere'de elini kolunu sallayarak dolaşabiliyor. İngiliz Parlamentosu'nda Avam Kamarası'nın düzenlediği "Türkiye Nereye Ait" paneline FETÖ'nün medya yapılanmasından bulunan teröristler Balcı ve Toros'da çağrılıyor. Buda yetmezmiş gibi Türkiye aleyhine konuşmasına izin veriliyor. Örgüte verilen desteğin bu kadar açık bir şekilde göstermekten çekinmeyen İngiliz yönetimi faaliyetlerini meşrulaştırmak ve FETÖ'nün terör örgütü olmadığını yayın kuruluşu BBC'de yaptığı propagandalarla desteklemeye çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber