İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

25 bin kişiye 'Gelecek 15 yılda ülkeniz?' diye soruldu

Ipsos, insani gelişim algısını ölçmek amacıyla 28 ülkede 26 bin 489 kişiyle araştırma yaptı. "Gelecek 15 yılda ülkeniz?" diye sordu. Türkiye'de % 46 "Kötüye", % 34 "İyiye gider" dedi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 16 Kasım 2017 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
25 bin kişiye 'Gelecek 15 yılda ülkeniz?' diye soruldu

Uluslararası araştırma şirketi Ipsos, Bill ve Melinda Gates Vakfı adına dünyadaki insani gelişim konusunda ilerleme ve kamuoyunun farkındalık algısı üzerine bir araştırma gerçekleştirdi. 28 ülkeden 26 bin 489 kişinin katıldığı online araştırmada, insanlara global gelişmeler hakkındaki algıları, gelecekten beklentileri ve dünyayı endişelendiren konular hakkında sorular yöneltildi. 21 Temmuz-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmaya her ülkeden 1000'den fazla kişi katıldı.

DÜNYA GENELİ KARAMSAR

Gazete Habertürk'ten İrem Koca'nın haberine göre Ipsos'un araştırmasına katılanlara gelecek 15 yılda kendileri, aileleri ve ülkelerine dair beklentileri soruldu. Araştırmaya katılanlar, hayat kalitesindeki iyileşmeye rağmen, gelecek 15 yılda dünyadaki genel durumun kötüye gideceği öngörüsünü paylaştı.

AVRUPA'YLA AYNI FİKİRDEYİZ

Araştırmada "Gelecek 15 yılda tüm dünyada yaşam şartları iyiye mi gider, kötüye mi?" sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 27'si yaşam koşullarının gelecek 15 yılda da aynı kalacağı, yüzde 29'u daha kötüye gideceği görüşünde. Katılımcıların yüzde 35'i ise dünyada yaşam koşullarının iyiye gideceğini söyledi. Fransa ve Belçika başta olmak üzere Avrupa ülkeleri bu soruya ağırlıklı olarak "Kötüye gider" yanıtını verdi. Aynı soruyu Türkiye'den yüzde 43 "Kötüye gider", yüzde 28 "İyiye gider", yüzde 25 "Aynı kalır" diye yanıtlayarak, Batı ülkeleriyle aynı fikirde olduğunu ortaya koydu.

TÜRKLER UMUTLU

Katılımcılara gelecek 15 yılda kendi yaşam koşullarına dair beklentileri de soruldu. Bu soruya Türkiye'den katılanların yüzde 43'ü "Durumum iyiye gider" yanıtını vererek, umutlu olduklarını belirtti. Aynı soruyu katılımcıların yüzde 26'sı "Kötüye gider", yüzde 27'si ise "Aynı kalır" diye yanıtladı. Senegal (% 82), Nijerya (% 79), Kenya (% 78) gibi Afrika ülkeleri bu soruya büyük oranda "Durumumuz iyiye gider" diyerek başı çekti. Onları, % 75 "İyiye gider" yanıtıyla Endonezya, Hindistan ve Peru takip etti. Güney Kore, İngiltere ve Japonya gibi gelişmiş ülkeler, ortalama % 44 oranında "Durum aynı kalır" cevabını verdi. Fransa (% 31) ve Belçika (% 28) ise vatandaşlarının bireysel durumlarının kötüye gideceğine inandığı ülkeler old

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber