İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS-2007/2 Tercih Kılavuzu Yayımlandı

T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edeceği sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlardan tercih yapabilmek için 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılmış olan 2004-KPSS veya 01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılmış olan 2006-KPSS/1'e girilmiş ve bu sınavların en az birinden KPSSP3 puanının alınmış olması gerekir. Adaylar tercihlerini 09-16 Nisan 2007 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. Ayrıntılar için tıklayınız

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 12:47, Son Güncelleme : 29 Temmuz 2019 11:30
KPSS-2007/2 Tercih Kılavuzu Yayımlandı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI

KPSS-2007/2 TERCİH KILAVUZU

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Ankara

KPSS-2007/2
TERCİH KILAVUZU
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI


1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR

1.1 Elinizdeki KPSS-2007/2 Tercih Kılavuzu, T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yerleştirme yapılmak üzere Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına bildirilmiş
olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonları, bunların kontenjanlarını ve bu pozisyonlar için aranan nitelikleri kapsamaktadır.

Adaylar, bu Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlardan koşullarını karşıladıklarını, 15'i geçmemek üzere tercih sırasına koyacaklar ve tercihlerini sırasıyla, bu Kılavuzda yer alan
kurallara göre ÖSYM.ye internet yoluyla göndereceklerdir.

1.2 Bu Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yapılacak yerleştirmelerde 10-11 Temmuz 2004 ve 01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavı (2004-KPSS ve 2006-KPSS/1) sonuçları geçerli olacaktır.

2. TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER

2.1 Adayların bu Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlardan koşullarını karşıladıklarını tercih edebilmeleri için 2004-KPSS veya 2006-KPSS/1.ye girmiş ve bu sınavların en az birinden KPSSP3 puanını almış olmaları gerekir.

2.2 Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM.ye gönderildiği tarihte, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir programdan mezun olunması zorunludur. Tercihini ÖSYM.ye bildirdiği tarihte mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır.

2.3 Adayların boş kadrolara ve sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

3. TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER

3.1 Adaylar tercihlerini 09-16 Nisan 2007 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM.ye gönderebileceklerdir.

3.2 Bu Kılavuzda T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının atama yapacağı sözleşmeli pozisyonları Tablo-3.te gösterilmiştir (Tablo-1 ve Tablo-2 ilgili olmadığı için bu kılavuzda yer
almamıştır).

3.3 Tercihlerinizi yaparken sözleşmeli pozisyonların yer aldığı Tablo-3.ün .Aranan Niteliklerin Kodları. sütunundaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Bir sözleşmeli pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu Kılavuzdaki T.C. Tarım ve Köyişleri
Bakanlığı tarafından düzenlenen "Başvurma Genel ve Özel Şartları" başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

3.4 Tercih yapmak istediğiniz sözleşmeli pozisyonları belirleyiniz ve sıraya koyunuz. Bu sıralamada sözleşmeli pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir. Sözleşmeli pozisyonları isteğinize göre sıralayabilirsiniz. Bu hazırlığı yapmanız için bu Kılavuzun 4. sayfasındaki boş Tercih Listesinden yararlanabilirsiniz. Böyle bir hazırlık size
tercihlerinizi internete girmenizde kolaylık sağlayacaktır. Üzerinde çalışma yaptığınız listeyi ÖSYM.ye kesinlikle posta ile göndermeyiniz veya elden teslim etmek için girişimde bulunmayınız. Böyle bir liste ÖSYM.de hiçbir şekilde işleme konmayacaktır. Sadece internetten yapılan tercihler geçerlidir. Tercihler internet yoluyla yapılacaktır. Tercihlerin yapılması ile ilgili işlemler
aşağıda sırasıyla açıklanmıştır.

3.5 Tercihlerin yapılabilmesi için internette www.osym.gov.tr adresinden KPSS-2007/2 Tercih işlemleri alanına girilmesi, "Şifreyi Oluştur" alanına tıklanması, açılan ekrandan T.C. Kimlik Numarası, ad, soyad, baba adı ve doğum tarihi bilgilerinin girilmesi ve adayın kendisinin belirleyeceği şifreyi ekrandaki açıklamalar uyarınca oluşturması gerekmektedir. Bu şifre daha sonraki tercih ile ilgili işlemlerde de kullanılacağından adayların bu şifreyi saklamaları gereklidir.Bu şifrenin sonradan aday tarafından değiştirilmesi veya unutulduğu takdirde aynı yöntemle yeniden oluşturulması mümkün olabilecektir.

3.6 Bu Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlardan tercihlerinizi yapabilmeniz ve tercihlerinizi internet yoluyla ÖSYM.ye gönderebilmeniz için aşağıdaki iki yoldan birini izleyebilirsiniz.

a) İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM.nin adresine giriniz ve buradan KPSS-2007/2 Tercih işlemleri alanına erişiniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi giriniz. KKTC uyruklu adaylar T.C Kimlik Numarası yerine sınava başvururken kullandıkları numarayı; 2004 ve 2006 yıllarında yapılan sınavların ikisine de girenler 2006-KPSS.de kullandıkları numarayı kullanacaklardır. Bilgisayarda önce size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir. (Bu bilgiler ekrana gelmiyorsa aşağıdaki 3.8. maddede açıklanan yönteme göre hareket ediniz.) Bu bilgilerde düzeltme gereği duyuyorsanız aşağıda 3.7. maddedeki açıklamalara göre hareket ediniz. Sonra hazırlamış olduğunuz tercih listenizdeki kadro ve sözleşmeli pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız. Ekrana girdiğiniz tercihler tamamlandıktan sonra "Tercihlerimi Kontrol Et" alanını tıklayınız. Ekrana tercihleriniz açık adıyla gelecektir. Bu adlarla listenizdeki adları dikkatle kontrol ediniz. Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız. Tercihlerinizin ÖSYM.ye ulaştığından emin olmanız için ekranda .Tercihleriniz ÖSYM.ye ulaşmış ve tercih yapma işleminiz tamamlanmıştır.. ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada .Yazdır. alanına tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız.

b) ÖSYM veya ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinin (bu yöneticiliklerin adreslerini ÖSYM.nin internet sayfasında bulabilirsiniz.) açacakları bürolardan birine gidiniz ve tercih listenizi görevliye vererek bunun internetle ÖSYM.ye gönderilmesini isteyiniz. Önce şifreniz oluşturulacak, sonra bu şifre ile birlikte T.C. Kimlik Numaranız bilgisayara girilecek ve size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir. (Bu bilgiler ekrana gelmiyorsa, aşağıdaki 3.8. maddede açıklanan yönteme göre hareket ediniz.) Bu bilgilerde, aşağıda 3.7. maddede açıklandığı gibi bazı değişiklikler yapabileceksiniz. Tercihlerinizin internetle ÖSYM.ye gönderilme hizmeti bedeli olarak ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğine 3,00 YTL ödemeniz gerekmektedir. Tercihlerin internetle ÖSYM.ye gönderilmesi tamamlandıktan sonra bu tercihlerde değişiklik yapmak mümkün olmayacaktır.

3.7 Tercihlerinizi yapmak için ÖSYM.nin ilgili internet sayfasına girip T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi yazdıktan sonra, ÖSYM kayıtlarında size ait doğum tarihi, mezun olunan program/alan ve mezuniyet düzeyi bilgileri ekrana gelecektir. Bu bilgilerde değişiklik yapmak istiyorsanız bunları bu Kılavuzdaki .Genel Amaçlı Dilekçe Örneği.ne yazınız, değişikliklerle ilgili onaylı resmi belgelerin fotokopilerini bu dilekçeye ekleyiniz ve bunlar ile birlikte 12 Nisan 2007 günü saat 17:00.a kadar ÖSYM.ye şahsen başvurunuz. Mezun olunan program/alan bilgisinde bir değişiklik yapacaksanız bu Kılavuzdaki Tablo-5A.daki kodları kullanmanız zorunludur (Tablo-4, Tablo-5B ve Tablo-5C ilgili olmadığı için bu kılavuzda yer almamıştır).

Öğrenim düzeyi, sınava girilen düzey olduğu için bu alanda değişiklik yapmak mümkün olmayacaktır. Ekranda mezuniyet tarihiniz gün, ay ve yıl olarak görülmektedir. Bu tarihte değişiklik yapmak istiyorsanız bu değişikliği ekranda kendiniz yapabilirsiniz. Bu alan boş ise bu alanı doldurmanız zorunludur.

3.8 T.C. Kimlik Numaranızı internetteki ilgili tercih alanına girdiğinizde size ait bilgiler ekrana gelmiyorsa, sizin tercih yapmanızla ilgili bir sorun var demektir. Bu sorunu 12 Nisan 2007 günü saat 17:00.a kadar ÖSYM.ye şahsen başvurarak çözmeniz gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular işleme konulmayacaktır.

4. ÖSYM TARAFINDAN YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

4.1 Bu Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

4.2 Yerleştirme işlemlerinde KPSSP3 puanı kullanılacaktır.

4.3 Aynı düzeyde birden fazla sınava girilmişse, koşulların karşılandığı pozisyonlara yerleştirme işlemlerinde 2004 veya 2006-KPSS.lerden alınan puanların yüksek olanı kullanılacaktır.

4.4 Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

4.5 Yerleştirme yapılırken ÖSYM.ce sınava girilen düzey ve mezun olunan program/alan ile sözleşmeli pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan
birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

4.6 Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

4.7 Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiş olacaktır.

5. YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI

KPSS-2007/2 Tercih yerleştirme sonuçlarını adaylar ÖSYM.nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecek, yerleşme bilgileri ÖSYM.ce T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığına yazılı olarak gönderilecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan Bakanlığa başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar teslim edilmesi gerektiğini bu Bakanlıktan öğreneceklerdir.

6. KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ KADRO VE SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARINA ATANMA

6.1 ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan sözleşmeli pozisyonlara T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca doğrudan
atanacaklardır.

6.2 Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde Bakanlığa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

7. HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR

KPSS'de yüksek puan almak bu Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının atama için öngördüğü niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

8. YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ ÜZERİNDE İNCELEME İSTEKLERİ

Yerleştirme işlemleri ile ilgili inceleme isteğinde bulunan adaylar, bu sonuçların internet yoluyla açıklanmasından itibaren, en geç 30 gün içinde bu Kılavuzdaki .Genel Amaçlı Dilekçe Örneği.ni kullanarak ÖSYM.ye başvurmalıdırlar. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Bu dilekçenin işleme konabilmesi için, dilekçeye ÖSYM.nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 6032068-5001 numaralı hesabına 5,00 YTL.nin yatırıldığını gösterir banka dekontunun fotokopisinin eklenmesi gerekir.

KPSS-2007/2
TERCİH LİSTESİ

(Bu liste, tercihlerin internete kolaylıkla girilmesini sağlamak amacıyla hazırlanacak, kesinlikle ÖSYM.ye gönderilmeyecektir.)

T.C. Kimlik Numarası: ........ Mezuniyet Tarihi: ..... / ...... /.....
Gün Ay Yıl
Adı ve Soyadı: ..............

Tercih
Sıra No Pozisyon Kodu Pozisyonun Bulunduğu İl
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

BAŞVURMA GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI

1.GENEL AÇIKLAMA

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 10-11 Temmuz 2004 ve 01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (2004-KPSS ve 2006 KPSS/1) sonuçlarına göre, Bakanlık taşra teşkilatında ihtiyaç duyulan yerlerde (Köy-Beldelerde) istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli Mühendis (Ziraat ve Su Ürünleri) ve Veteriner Hekim alınacaktır. Tercihler yapılmadan önce, aşağıdaki koşulların dikkatle incelenmesi gerekmektedir.

2. BAŞVURMA GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI

2.1. BAŞVURMA GENEL ŞARTLARI

İlan edilen pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

a) Türk vatandaşı olmak.
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
c) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

d) Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış ya da askerlik hizmetinden muaf olmak.
e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.).
f) Tercih edilecek pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

2.2. BAŞVURMA ÖZEL ŞARTLARI

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, bu Kılavuzda yer alan pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde aranılan şartların tamamını taşımaları gerekmektedir. Bu şartlarla birlikte unvanlar itibariyle aşağıdaki şartlarında taşınması gerektiğinden, sözleşme yapılacak pozisyonlarla ilgili açıklamalar aşağıda yapılmakta olup, bu bölümün çok dikkatli incelenmesi gerekmektedir. Bu şartları taşımayanların atamalarının yapılması mümkün bulunmamaktadır.

2.2.1. Sözleşmeli olarak istihdam edileceklerde aranılacak genel şartlara ilave olarak;
a) Ziraat ve su ürünleri mühendisleri ile veteriner hekim kadrolarına atanacak şartları haiz olmak. Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı pozisyonların karşısında yer almaktadır.
b) Müracaat tarihi itibariyle 40 yaşından gün almamış olmak.
c) Sağlık bakımından köyde veya beldede çalışmasına engel hali bulunmamak.(Bu durum sağlık kurulu raporu ile belgelenecektir)
d) KPSS.ye girmiş ve halen geçerlilik süresi bitmemiş olan KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak.

2.2.2. Sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek Mühendis ve Veteriner Hekim pozisyonlarının karşısında yer alan bölümlerden mezun olmak.
Yukarıda belirtilen genel ve özel şartları taşıyan adaylar, ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir. ÖSYM Tercih Kılavuzu yayınlandıktan sonra belirtilen şartları ve nitelikleri taşıyan adayların, www.osym.gov.tr internet adresine girerek ihtiyaç duyulan pozisyonlar ile bölümlerini ve yerleştirme yapılacak Köy/Beldeler ile başvuru tarihlerini inceleyebileceklerdir. Adaylar, koşullarını karşıladıkları pozisyonlar arasından sıraya koydukları tercihlerini internet yoluyla yapacaklardır. Yukarıda belirtilen şartları taşımayanların, müracaatları halinde ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme yapılsa dahi atama işlemleri yapılmayacaktır.

KPSS-2007/2 TERCİH
GENEL AMAÇLI DİLEKÇE ÖRNEĞİ *



Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına,
06538 ANKARA


Aşağıda yazdığım dileğim ile ilgili işlemin yapılmasını arz ederim. ....... / ...... / ...........

T.C. Kimlik Numarası: Saygılarımla,
(İmza)

Adı, soyadı : ...............................................................
Baba adı : ...................................................................
Doğum tarihi : ....... / ....... / ...........
Telefon alan kodu: .................. Tel: .................................
Varsa cep tel : ............................................
Adres : .................................................................................................................................
..............................................................................................................................................
Dileğim: ...............................................................................................................................
..............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................
..............................................................................................................................................
* Dilekçenizin işleme konabilmesi için sorununuzu açıkça belirtmeniz gerekir.


GENEL AÇIKLAMALAR

LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ SÖZLEŞMELİ POZİSYONLAR

KADRO VE POZİSYONLAR İÇİN ARANAN NİTELİKLER VE BU NİTELİKLERİN KODLARI

MEZUN OLUNAN ÜNİVERSİTE

MEZUN OLUNAN LİSANS PROGRAMLARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber