Gümrük Bakanlığı sözlü sınav sonuçları için güvenlik soruşturmasını bekliyormuş

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 76 kişilik alım için, güvenlik soruşturmasının beklendiğini açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Kasım 2017 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük Bakanlığı sözlü sınav sonuçları için güvenlik soruşturmasını bekliyormuş

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 14 Kasım'da memurlar.net'te yer alan "Gümrük Bakanı, 7 ayda bir mülakat sonucunu açıklayamadı" başlıklı haber için açıklama yaptı.

Ancak memurlar.net'te yer alan haberde, sözlü sınav sonuçlarının açıklanmamasına değinilirken, gönderilen açıklamada, güvenlik soruşturmasının beklendiği ifade edilmiştir. Oysaki güvenlik soruşturmasının, sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının akabinde yapılması gerekmektedir. Tüm kamu kurumları da bu şekilde yapmaktadır.

Bir başka deyişle, bakanlığın önce kimlerin kazandığını ilan etmesi daha sonra da kazanan adaylara güvenlik soruşturması yapması gerekmektedir. Sonuçları açıklamadan, sözlü sınava giren tüm adaylara güvenlik soruşturması yaptırmak, kazanamayan tüm adayları şaibeli hala getirmektedir. Bakanlığın bir an önce bu uygulamadan vazgeçmesi gerekmektedir.

Bir örnek olarak Milli Eğitim Bakanlığı gösterilebilir. Bakanlık, sözleşmeli öğretmen alımında, mülakatı geçen adayların yerleştirme sonuçlarını 19 Temmuz'da açıklamış, ataması yapılacak adaylara güvenlik soruşturması yapılacağını ilan etmiştir. Yani Bakanlık, sözlü sınav sonuçlarını açıklamak için güvenlik soruşturmasını beklememiştir.

Özetleyecek olursak, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Daire Bakanlığı yanlış işlem yapmaktadır.Öncelikle sözlü sınavı geçen adaylar ilan edilmeli, gerekiyorsa yedek adaylar açıklanmalı, daha sonra kazandı olarak ilan edilen kişilerin güvenlik soruşturması yaptırılmalıdır.

İŞTE GÜMRÜK BAKANLIĞININ AÇIKLAMASI

Basın Duyurusu

(B Grubu Personel Alımı Hakkında)

Bakanlığımızda açık bulunan 76 kadro için 26 Ocak 2017 tarihinde personel alım ilanı yayınlanmış, 01-10 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurular alınmış, sözlü sınava katılmaya hak kazanan 228 adayın listesi 27 Mart 2017 tarihinde Bakanlığımız web sayfasında ilan edilmiştir. Sözlü sınavlar 25-28 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

676 sayılı KHK ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yapılan değişiklikle, Devlet memurluğuna alınma şartlarına "Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak." hükmü eklenmiştir.

Sınava katılan adayların güvenlik soruşturmaları Bakanlığımızca yapılmamaktadır. İlgili hüküm gereğince güvenlik soruşturması sonuçları beklenmekte ve güvenlik soruşturmaları sonuçlanmadığından sınav sonuçları açıklanamamaktadır. Söz konusu sonuçların Bakanlığımıza intikal etmesini müteakip sınav sonuçları ilan edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber