Çelik:160 bin ihalenin 37 binini bakanlığımız gerçekleştirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kamu İhale Kurumu verilerine göre, Türkiye'de geçen yıl yapılan 160 binden fazla ihalenin 37 bininin bakanlığınca gerçekleştirildiğini bildirerek, "Bu rakam, yurt çapında başlatılan eğitim seferberliğinin düzeyini göstermektedir" dedi.

Hayırseverler ve kamu kaynaklarıyla yaptırılan 84 okulun ortak açılışı nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonunda tören düzenlendi.

Çelik, törende yaptığı konuşmada, gerçek anlamda eğitimin, fiziki altyapı, müfredat, donanım ve dokümantasyon ile eğitici unsurunun bir araya gelmesiyle oluştuğunu anlattı.

"Bu dört unsurdan meydana gelen eğitim ağacının meyvesinin öğrenciler olduğunu" söyleyen Çelik, eğitimin altyapısını güçlendirmek için büyük hamleler yaptıklarını ifade etti. Çelik, bu çerçevede, 4 yıldır bütçeden en büyük kaynağın Milli Eğitim Bakanlığına aktarıldığına işaret etti.

Bu yıl sonuna kadar 130 bin derslik açmayı hedeflediklerini belirten Çelik, okul öncesi eğitim oranını görevde bulundukları süre içinde yüzde 11'den yüzde 25'e yükselttiklerini kaydetti.

Kendilerinin "işlerini zevk edindiklerini" ve eğitim alanında nereye gidileceğini bildiklerini söyleyen Çelik, "Büyük Atatürk'ün bize hedef olarak gösterdiği 'muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak' diye tarif edilen bu medeniyet yolumuzda, nereye gittiğimizi çok iyi biliyoruz ve eğitim bunun anahtar sektörlerinden birisidir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber