FETÖ evlilikleri dengi dengine

'Serhat' kod adlı 'izdivaç imamı'nın ByLock görüşmelerinden örgütün evlenecek üyelerini kategorilere ayırıp ona göre eş tayin ettiği ortaya çıktı. Kategoriler ise maddi durum, kariyer ve dış görünüşe göre belirlenmiş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Kasım 2017 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ evlilikleri dengi dengine

Ferit Zengin

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, geçtiğimiz Ekim ayının son günlerinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gizli haberleşme programı Bylock kullanıcısı olduğu belirlenen 17 şüpheli ismin yakalanması için operasyon düzenlemiş, 12 kişi gözaltına alınmıştı. Yakalanan örgüt şüphelilerinin Bylock görüşmelerini de deşifre eden ekipler, gözaltına alınan şüphelilerden "Serhat" kod adlı örgüt üyesinin FETÖ'nün "izdivaç imamı" olduğunu belirledi.

İstanbul'da bir lisede beden eğitimi öğretmenliği yaparken geçtiğimiz yıl çıkarılan KHK ile görevinden ihraç edilen "Serhat" kod adlı izdivaç imamının, örgüt gizli haberleşme programı üzerinden yaptığı görüşmelerde, evlenmek isteyen örgüt üyelerine uygun adaylar sunarken, adayların tarifini maddi durumu, mesleği, eğitimi, tipi ve kişilik özellikleri üzerinden yaptığı tespit edildi. Tespit edilen ilginç sınıflama bilgilerini ifadesinde de itiraf ettiği ve kendisinin örgüt içerisinde "izdivaç imamı" olduğunu ifade eden "Serhat"ın verdiği bilgiye göre, örgüt, evlenmek ve evlendirilmek istenen örgüt üyelerini üç kategoride sınıflandırıyordu. A, B, C gruplarına ayrılan evlilik adayı örgüt üyelerinin farklı özellikleri sınıflandırmada etken oluyordu.

Erkek için para

İzdivaç imamının itirafları ve yapılan araştırmalarda, evlilik sınıflandırmasında erkeklerde en önemli kriterin mali durum olduğu belirlenirken, örgüte yüksek meblağlarda "himmet" adı altında parasal yardımda bulunanların ve özellikle kamuda üst düzey görevlere gelebilecek kişilerin "A" kategorisine alındığı tespit edildi. Erkeklerde, doktor, mühendis, mimar, akademisyen gibi görevleri olan kişilerin ise daha çok "B" kategorisine alındığının belirlendiği çalışmalarda, C grubu izdivaç adaylığına ise daha çok memur ve orta gelirli esnafın alındığı tespit edildi.

Kadınlarda görünüş

Dış görünüş ve kişilik özelliklerinin de sınıflandırmada değerlendirildiğini tespit eden polis, aynı örgütün kadınlardaki sınıflandırmada ilk sırada kariyer ve dış görünüşü kriter olarak yer aldığı belirledi. "A" kategorisine alınan kadınların, doktor, mühendis, avukat, akademisyenlik gibi görevlerde oldukları belirlenirken, "B" grubuna seçilenlerin öğretmen, bankacı ve memur oldukları tespit edildi. Bu iki kategoride yer bulamayanların ise C kategorisinde olduğu belirlendi.

Yazışmalarda, örgüt izdivaç imamlarının evlilik adaylarının kişisel özelliklerinden gelir durumlarına kadar birçok bilgiyi listelediği de tespit edildi. Evliliklerde A kategorisinden bir erkeğin aynı kategorideki bir kadınla evlendirilmesine dikkat edildiği, sınıflar arası evliliklerin uygun görülmeyip örgüte başkaldırı ve isyan olarak değerlendirildiği tespit edildi.

'Abi, gel sana A grubu bulalım'

İncelenen ByLock görüşmelerinde ise, beğendiği bir örgüt üyesi kadınla evlenebilmesi için kendisinden yardım isteyen erkek örgüt üyesine "Tamam saçın, şeklin yerinde ama sen C grubusun, bahsettiğin B grubu. Olmaz o iş" şeklinde cevap yazan Serhat kod isimli izdivaç imamının, örgüte yüklü miktarda himmet ödeyen bir işadamının B grubu bir kadın örgüt üyesiyle evlenebilmesi için kendisinden talep ettiği yardımı ise "Abi sen A grubusun. Bahsettiğin abla B grubu. Gel sana bir A grubu bulalım" diyerek geri çevirdiği tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber