Sendika işbirliğiyle konut işine giren memurlar mağdur oldu

Mahkeme tarafından, kayyım atanan Osmanlı İnşaat tarafından mağdur edilen vatandaşlar Esenyurtta eylem yaptı. Seslerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyurmak isteyen konut mağdurları 'sorunları torunlara bırakmayalım' dedi....

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Kasım 2017 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sendika işbirliğiyle konut işine giren memurlar mağdur oldu

Esenyurtta yıllardır çözülemeyen konut mağdurlarının durumu bir kez daha gündeme geldi. Diyanet-Sen ve Osmanlı İnşaat firması adıyla konut satışı yapılan vatandaşlar, evlerine kavuşamadılar. Yıllardır bekledikleri evleri için eylem yaptılar.

İmamlar ve yakınlarından oluşan yaklaşık 300 kişi, 2012'de teslim alma vaadiyle girdikleri projede kaba inşaat binalarla baş başa kaldı.

Emlakpencerem.com sitesinde yer alan habere göre; Mağdur imamlar ve yakınları bu mağduriyetlerini dile getirmek için 12 Kasım 2017 Pazar günü saat 12:00'de inşaat sahası önünde eylem yaptı.

İstanbul Esenyurt bölgesinde yaşanan konut mağdurları arasında yer alan imamlara, Osmanlı İnşaat'ın diğer projeleri olan Beylife, Beylik Evler, Elisa projelerinden daire alan yaklaşık 2000'e yakın kişiyi temsil eden mağdurlar da destek verdi.
Çoluk çocuk inşaat sahasına gelen mağdur imamlar; Osmanlı İnşaatı projeye girmeden önce hiç tanımadıklarını, sendika yöneticilerinin vaadi ve onlara duydukları güven nedeniyle bu projeye girdiklerini, ellerinde avuçlarında olan her şeyi buraya yatırdıklarını, gelinen noktada ise maalesef sendika ve firma tarafından yalnız bırakıldıklarını ve şu anda kaba inşaat binalarla baş başa kaldıklarını söylediler.

Mağdur vatandaşlar yaptıkları açıklamada, "Projenin başlangıcında broşürlerde, afişlerde ve yapılan toplantılarda sendika logolu bayrakların kullanıldığı bir ortamda proje çıkmaza girdikten sonra sendika genel merkez yönetiminin projenin kendileriyle alakasının olmadığını söylemesi çok manidardır. Hali hazırda dahi Osmanlı İnşaat'ın resmi internet sitesinde şu ifade yer almaktadır: 'Bu Proje Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası DİYANET-SEN ve OSMANLI İNŞAAT YAPI Ortak İşbirliği İle Gerçekleştirilmektedir' diyerek seslerini duyurmaya çalıştılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber