Sahte 1 milyon dolar ele geçirildi

Son dönemlerin en büyük kalpazan operasyonunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından bu gün sabah saatlerinde İstanbul merkez olmak üzere 9 ilde düzenlenen operasyonlarda sahte 1 milyon ABD doları ele geçirildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Kasım 2017 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte 1 milyon dolar ele geçirildi

Ferit ZENGİN

Kalpazan şebekesinin elebaşı 24 adamıyla birlikte yakalayıp göz altına alan polisin şebekenin firardaki 8 elemanı ile elindeki diğer sahte dolarları ele geçirme çalışması devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Suçlarla mücadele ekipleri il genelinde yaptığı çalışmalarda bir şebekenin bastığı sahte dolarları komisyon üzerinden piyasaya sürdüğünü tespit etti.

Ele geçirdiği şebekenin sahte ABD dolarlarının matbaa basımı olduğunu belirleyen ekipler, kuryeler vasıtasıyla piyasaya para süren sevelim bir kuryesini yakın takibe aldı.

Yapılan takip ve izlemelerin ardından şebekenin sahte dolarları bastığı belirlenen Silivri de bulunan bir adresle yurt genelinde 9 ilde 35 adrese seri baskınlar düzenledi.

İstanbul merkez olmak üzere adıyaman, Trabzon, Edirne, Samsun ,Urfa, Maraş, Elazığ'da 35 adrese yapılan baskında şebeke elebaşı Hürdoğan Önder 24 adamıyla yakalanarak göz altına alındı.

Şebekenin Silivri de basılan adresinde işyeri görünümündeki bozulmanın zemin katında sahte para basımında kullanılan matbaa ele geçirilirken, şebeke adreslerinde yapılan aramalarda 1 milyon sahte ABD doları ele geçirdi.

Şebekenin firardaki 8 elemanının yakalanması için çalışmalarını devam ettiren polisin operasyon sonucunda ele geçecek sahte paranın daha fazla olabileceğini beklediği öğrenilirken, şebekenin bastığı paraları yüzde 30 komisyon ile sarıp kuryeler vasıtasıyla tüm yurt geneline dağıttığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber