Serbest bırakılan 4 icra çalışanı ortadan kayboldu

Rüşvet ve ihaleye fesat karıştırdıkları suçlamasıyla geçen hafta İstanbul Mali polisince düzenlenen operasyonla gözaltına alınan aralarında İstanbul Anadolu 13'üncü İcra Müdürü ve iki yardımcısıyla bir icra memurun bulunduğu 14 kişi sevke edildikleri mahkeme tarafından adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Kasım 2017 14:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Serbest bırakılan 4 icra çalışanı ortadan kayboldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, aldıkları bir ihbar üzerine, geçen hafta İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İstanbul Anadolu 13'üncü İcra Müdürlüğü'nce 2014-2015 yılları arasında yapılan araç satış ihaleleri ile ilgili inceleme yapmış, yapılan incelemelerde, belirlenen tarih aralığında icradan ihaleye çıkarılan araçların rüşvet karşılığında önceden satıldığını daha sonra listeye çıkarılarak ihale duyurusu yapıldığını ve ihaleye girmek isteyen vatandaşlara ise araçların yeni satıldığı bilgisinin verildiğini tespit etmişti.

Araştırma ve tespitlerin ardından ihaleye fesat karıştırdığı ve şebeke halinde hareket ettikleri belirlenen 18 şüphelinin yakalanması için çıkarılan gözaltı kararıyla harekete geçen mali polis ekipleri, galerici ve otoparkçılardan oluşan 10 kişilik bir çeteyle, rüşvet karşılığında ihale yasasına aykırı şekilde araçları satın aldıkları İstanbul Anadolu 13. İcra Müdürü Orhan B.ile yardımcıları Turan Ç., Ali S. ve icra müdürü Nedim İ.nin de arasında bulunduğu 14 şahısı yakalayarak gözaltına aldı.

"İhaleye fesat karıştırma" ve "rüşvet" suçlamalarıyla dün mahkemeye sevk edilen 14 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, soruşturmayı yürüten savcı mahkeme kararına itiraz etti. İtirazın ardından birisi müdür, 2 si müdür yardımcısı 4 icra çalışanı hakkında "görevi kötüye kullanma"dan yakalama kararı çıkaran soruşturma savcısının kararıyla harekete geçen mali polis ekiplerinin baskın yaptığı adreslerde bulunamayan 4 icra çalışanının ortadan kaybolduğu öğrenildi. Polisin konuyla ilgili çalışması devam ediyor.

Ferit ZENGİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber