Bitlis'te 6 kişiden 2'si FETÖ'den tutuklandı

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden 2'si tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2017 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlis'te 6 kişiden 2'si FETÖ'den tutuklandı

Bitlis merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla 2 kişi tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"ByLock programını kullandığı tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına için yapılan çalışmalar neticesinde, 15 Kasım'da Bitlis merkezli Adıyaman, Ankara, Elazığ, İstanbul, Kütahya, Şanlıurfa, Sakarya ve Yozgat'ta 11 kişinin yakalanması için eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyonda gözaltına alınan G.Ç, M.Z.T, S.K, ve İ.B, adli makamlarca adli kontrol kararıyla serbest bırakılmış, H.Y. ve İ.H.K. ise tutuklanmıştır. Operasyon kapsamında firari durumdaki 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir."

Açıklamada, terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelenin, kararlıkla sürdürüleceği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber