İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Düzce'deki FETÖ/PDY davasında sanıklara 10 yıla kadar hapis istemi

Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla aralarında eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürünün de bulunduğu, 4'ü tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2017 23:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Düzce'deki FETÖ/PDY davasında sanıklara 10 yıla kadar hapis istemi

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ali İhsan Artun, Erbay Akdemir, Mevlüt Odabaş ve Erkan Dündar ile tutuksuz sanık eski Düzce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Serhat Cora ve avukatları katıldı.

Sanık Cora, savunmasında emniyet teşkilatında önemli işlere imza attığını söyleyerek, bu mahkeme salonunda görülen FETÖ davalarında tutuklu bulunan birçok kişiyi kendisinin gözaltına aldığını belirtti.

"FETÖ'nün bu yaşattığı kaos asla unutulmayacaktır." diyen Cora, "Ben bunlarla mücadele ettim, dönüp bunların içinde bulunmam hayatın olağan akışına aykırıdır. BTK'dan gelen raporlarda, ByLock programında 3 gün görüşme yaptığım yazıyor. Bu görüşmeler 1 ya da 2 saniye olarak belirtilmiş. Bu yüzden burada yargılanıyorum." ifadelerini kullandı.

Duruşmada söz alan diğer sanıklar da suçsuz olduklarını iddia ederek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, davada sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede şüpheliler hakkında, TCK'nın 314/2 maddesi gereğince, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber