İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kamuda 'kripto FETÖ'cüler'in tespiti için seferberlik

Devlet özellikle TSK içindeki kripto FETÖ'cülerin bulunması için tam bir seferberlik başlattı. Bu kapsamda yeni yöntemler de devreye sokuldu. Araştırmalar sırasında FETÖ örgüt şemasında yeni bir kademe daha tespit edildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Kasım 2017 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamuda 'kripto FETÖ'cüler'in tespiti için seferberlik

ZÜBEYDE YALÇIN

Devlet özellikle TSK içindeki kripto FETÖ'cülerin bulunması için tam bir seferberlik başlattı. Bu kapsamda yeni yöntemler de devreye sokuldu. Araştırmalar sırasında FETÖ örgüt şemasında yeni bir kademe daha tespit edildi: Asistanlar... Bu kademe özellikle askeri okullardaki öğrenciler ile irtibat ve kontrolünü sağlıyor. Bu çalışmada Türkiye bölgelere ayrılırken sadece tek bölgede itirafçı subay sayısının 377'yi bulduğu belirtiliyor. İtirafçı subaylar ile ilgili de kurumlar arasındaki görüş alışverişleri devam ediyor. Bunların dışlanmaması, görevlerine devam etmelerinin örgütteki çözülmeyi kolaylaştıracağı değerlendiriliyor. TSK'daki kripto FETÖ'cüleri ortaya çıkarmak için hazırlanan bilgisayar programının yanısıra, itirafçıların verdiği bilgilere dayanarak, telefon rehberi taraması yapılıyor. İsimlerine ulaşılan kişilerin rehberlerindeki isimleri "kim olarak kaydettiklerine" ilişkin bilgilere giriliyor. Bu bilgilerin yeni rehberlerin ortaya çıkmasını sağladığı ve ilişki ağının buradan teyit edildiği belirtildi.

TESPİT EDİLİYOR

ByLock dahil bilinen hiç bir FETÖ haberleşme ağını kullanmayan bu kişilere ulaşmak için rehber bilgilerine, vergi ve SGK kayıtlarına bakılıyor. Büfe gibi yerlerden ankesörlü arama yapanların MOBESE kayıtlarından takibi yapılıyor. Kimi ne sıklıkla aradıklarının ortaya çıkarıldığı dile getiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber