İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çalışma Bakanı: Engelli memur yerleştirmesi Mart'ta

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, engelli memur yerleştirmesinin martta yapılacağını belirterek "İlk ve son çeyrekte 2 bin 500'er olmak üzere toplam 5 bin kişi kamuya yerleştirilecek" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Kasım 2017 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalışma Bakanı: Engelli memur yerleştirmesi Mart'ta

HAZAL ATEŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, bakanlığının bütçe sunumunda önemli açıklamalarda bulundu. İşyerlerine 12 başlıkta istihdam teşvikleri verildiğini ve 1 milyon işyerinin, yaklaşık 8 milyon çalışanı için 5 puanlık prim indiriminden yararlandığını anımsatan Sarıeroğlu, 10 yılda 6.5 milyon kişiye istihdam sağlandığını söyledi. Engelli memur yerleştirmesinin mart ayında yapılacağını açıklayan Sarıeroğlu, "Bu konuda bir diğer düzenleme de EKSS sonuçlarının geçerliliğinin 2 yıldan 4 yıla çıkarılması olacak. İlk çeyrekte 2 bin 500, son çeyrekte 2 bin 500 olmak üzere toplam 5 bin engelli kardeşimizi kamu kurumlarına yerleştireceğiz" müjdesini verdi.

ASGARİ ÜCRETLİYE 6.7 MİLYAR DESTEK

Hükümet 15 binden fazla Suriyeliye çalışma izni verirken, Bakan Sarıeroğlu, mesleki profillerinin çıkarılması, nitelikli olanların belgelendirilmesi, diploma-sertifika sahibi olanların belgelerinin akreditasyonunun sağlanması ve vasıfsız olanların ihtiyaç duyulan alanlarda istihdam edilebilmesi için niteliklerini artıracak çalışmalar yapılacağını açıkladı. Sarıeroğlu, geleceğin iş kollarından bulut bilişim uzmanı, kodlama uzmanı, mobil uygulama tasarımcısı, siber güvenlik uzmanı başta olmak üzere belirledikleri meslekler için eğitim modülleri hazırladıklarını söyledi. Bakan Sarıeroğlu, asgari ücret desteğinin bu yıl da devam ettiğini belirterek şunları kaydetti: Yıl içinde 6.7 milyar lira istihdama destek sağladık. Toplu sözleşme uygulanan işyerlerinde asgari ücret desteğinden yararlanma sınırını 165 liraya yükselterek örgütlü kesime daha fazla kaynak aktarılmasını sağladık. Prime esas günlük kazanç üst sınırı da asgari ücretin 6.5 katından 7.5 katına çıkartıldı.

EKPSS 4 YIL GEÇERLİ OLACAK

Sarıeroğlu, EKPSS sonuçlarının geçerliliğinin 2 yıldan 4 yıla çıkarılması için de çalışma yaptıklarını söyledi.

İŞTE ÇALIŞMA BAKANININ, BÜTÇE KOMİSYONUNDAKİ AÇIKLAMALARI

Sosyal devlet olmanın gereği olarak engelli memur kadrolarına yapılacak atamaları genel atama sınırlamasından istisna tuttuk. Son on beş yılda engelli memur istihdamında yaklaşık 9 kat bir artış sağladık. 24 Ağustos 2017 tarihinde en son olarak 2.363 kadroya engelli kardeşlerimizin yerleştirme işlemini gerçekleştirdik. Bu yerleştirme sonrasında engelli memur sayısında 52 bin sayısını aşmış durumdayız. Kamu kurumlarımızın kontenjan açığı, eğitim düzeylerine göre engelli memur talepleri doğrultusunda 2018 yılının ilk çeyreğinde 2.500, son çeyreğinde 2.500 ol mak üzere 5 bin engelli kardeşimizi daha kamu kurumlarımıza yerleştireceğiz. 2018 yılı ilk çeyrekteki yerleştirme işlemimizi de Mart ayında yapacağız. Bu konuda yapacağımız bir diğer düzenlemede EKPSS sonuçlarının geçerliliğinin iki yıldan dört yıla çıkarı lmasıdır. Bu konuda, engelli kardeşlerimizin bizlerden talepleri, istekleri vardı, geçtiğimiz haftalarda da Sayın Başbakanımız grup toplantımızda açıkladı, bu yönetmelik değişikliğini de gerçekleştiriyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber