İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çillioğlu'nun ölümünde Beştepe devrede

Tunceli'de 33 yıl önce intihar süsü verilerek öldürüldüğü ileri sürülen Albay Çillioğlu'nun ailesi, katillerin bulunması için CİMER üzerinden yardım istedi. Merkezin devreye girmesiyle savcılık, 15 Temmuz sonrası genişleyen soruşturmanın sürdüğünü kaydetti

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 18 Kasım 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çillioğlu'nun ölümünde Beştepe devrede

KENAN BUTAKIN

Türkiye'de özellikle 90'lı yıllarda görülen faili meçhul cinayetlerden biri de Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Kazım Çillioğlu'nun ölümüydü.

3 Şubat 1994'te kafasına tek el ateş edilmiş şekilde lojmanında ölü bulunan Çillioğlu'nun ölüm nedeni, sadece dış otopsi raporuyla intihar olarak yansıtıldı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra geniş bir soruşturma yürüttüğü ortaya çıktı. Soruşturmanın genişletildiği ise Çillioğlu ailesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) gönderdiği yazıyla öğrenildi. Çillioğlu ailesinin geçtiğimiz Mart ayında CİMER'e yaptığı başvuruda "Kazım Çillioğlu'nun ailesi olarak sizden talebimiz ilgili birimlerce babamızın bir suikast sonucu öldürüldüğünün belgelendirilmesidir. Cinayet soruşturmasının ayrı devam etmesini istiyoruz. Bu vatan için canını vermiş Albay Kazım Çillioğlu'nun kanını taşımak evlatlarının en büyük madalyasıdır. Bizler taşıdığımız, bu şerefli duygunun dışında, artık manevi olarak huzurlu olmak istediğimizi siz değerli büyüğümüze bildiririz" denildi.

CİMER'e yapılan başvurunun ardından Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı aileye bir yazı gönderdi. Yazıda, soruşturmanın devam ettiği ve ailenin bilgilendirileceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber