Bölgesel Uçak Projesi önemli boşluğu dolduracak

Türk havacılık sanayi yeni bir çağa giriyor. Türkiye'de ulaşımın çehresini kökten değiştirmesi beklenen Bölgesel Uçak Projesi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Proje tamamlandığında büyük bir boşluğu dolduracak uçağın hem ülke ihtiyaçlarını karşılaması hem de tüm dünyaya pazarlanması hedefleniyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Kasım 2017 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bölgesel Uçak Projesi önemli boşluğu dolduracak

Savunma sanayisine yaptığı yatırımlarla dışa bağımlılığı önemli oranda azaltan Türk mühendisler, hükümetin 2023 hedefleri doğrultusunda çıtayı yükselterek havacılıkta yeni bir safhanın kapısını aralıyor. yenisafak.com olarak her hafta, yerli projelerimizden birini mercek altına alarak gelişmeleri sizlere aktarıyoruz. Bu hafta sizlere Türkiye'nin Bölgesel Uçak Projesinin (TRJet) sürecinden bahsedeceğiz.

Dünya pazarına sürülecek

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın (SSM) öncülüğünde yürütülen bölgesel uçak projesi kapsamında TRJet, 2015 yılında Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) kararının ardından Türkiye'nin bölgesel uçağını üretmek üzere kuruldu. Halka tanıtımını takiben TRJet, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile maliyet ve yerlilik oranları dahil tüm proje şartları ve koşulları üzerinde anlaştı.

Üretilecek olan uçak, ülkede halihazırda büyük uçakların pratik bir şekilde hizmet veremediği küçük şehirlerarasında doğrudan ve sık sefer gerçekleştirme imkanı sunarak pazarda önemli bir boşluğu dolduracak.

İlk yerli tasarım uçağa kapı açacak

Dornier 328 uçaklarının modernize edilmiş bir versiyonu kullanılacağı TRJ328 adlı uçak birkaç yıl gibi kısa bir süre içerisinde üretilecek. TRJ328 uçakları, Türkiye'nin ilk yerli tasarım yolcu uçağı TRJ628'in üretimi yolunda atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Tamamen Türk mühendisler tarafından tasarlanacak ve üretilecek TRJ628'e parça tedarik etme ihtiyacı sonucu, Türkiye'deki tedarikçilerin sayısında ciddi bir artış yaşanması bekleniyor. TR628'nin ilk uçuşunu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023'te gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber