Diyanet boş kadroları dolduracak şekilde personel alacak

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Önümüzdeki günlerde imam hatip, Kur'an kursu öğreticisi ve müezzin-kayyım alım sınavı ilanına çıkıyoruz. Rakamları şimdilik açıklamıyorum, inşallah bu ayın sonuna doğru açıklayacağız ve boş olan kadroları dolduracak önemli bir adımı atacağımızı buradan bütün Türkiye kamuoyuna duyurmak istiyorum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2017 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet boş kadroları dolduracak şekilde personel alacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: "Önümüzdeki günlerde imam hatip, Kur'an kursu öğreticisi ve müezzin-kayyım alım sınavı ilanına çıkıyoruz. Rakamları şimdilik açıklamıyorum, inşallah bu ayın sonuna doğru açıklayacağız ve boş olan kadroları dolduracak önemli bir adımı atacağımızı buradan bütün Türkiye kamuoyuna duyurmak istiyorum."

Bütün illerde il müftü yardımcılarından en az bir tanesi bundan sonra kadın olacaktır. Büyükşehirlerde belki daha fazla ama bütün illerde bir tane de kadın müftü yardımcısı atamasını gerçekleştireceğiz. Kadın vaizlerin sayısını da atıracağız, Kur'an kursu öğreticilerinin sayısını da artıracağız

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: "(NATO tatbikatındaki Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı skandalı) Geçmişte yedi düvel nasıl ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını yenmeyi ve yok etmeyi başaramadıysa bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı yenmeyi ve yok etmeyi de başaramayacaklardır. Milletimiz Cumhurbaşkanına her zamankinden daha fazla sahip çıkacaktır."

"(Diyanet Akademisi) Dini Yüksek İhtisas Merkezleri ve Diyanet Eğitim Merkezleri olarak iki bölümden oluşacak. Dini Yüksek İhtisas Merkezleri müftülerin, vaizlerin ve özel ihtisas gerektirenlerin eğitim ve öğretimini yapacak. Diyanet Eğitim Merkezleri, imam hatip, Kur'an kursu öğreticisi ve müezzin-kayyımların adaylık ve meslek içi eğitimlerini yapacak. Bu kanun yürürlüğe girdikten sonra belli bir süre buralarda eğitim ve öğretim almayanlar doğrudan imam hatip kadrolarına, Kur'an kursu öğreticisi kadrolarına, müezzin-kayyım, vaiz ve müftü kadrolarına atanamayacaklardır."

Din görevlileri olarak sahip olduğumuz camileri teröristler ele geçirirken, işgal ederken, oraları ibadete, oraları İslam'ın aydınlık yüzüne kapatırken bizim buna engel olamamamız görevli olarak, bizim manen mesuliyetimizi doğurur mu, doğurmaz mı? Herkes elini vicdanına koymalıdır. 'Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli' diyor şair, mabedlerimizin göğsüne namahrem elleri değdi mi? Değdi. Nerde Sütçü İmamlar. Bu camiye giremezsin deyip orada haykıracak Sütçü İmamların torunları nerede? Camiyi bırakıp kaçıyor, teröristler geliyor. Ben öyle imam isterim ki, 'benim cesedimi çiğnemeden bu camiye hiçbir terörist giremez' desin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber