İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bozdağ: İstismar edilen konuları ortadan kaldırdık

Başbakan Yarımcısı Bozdağ: "Şimdi var. Seçimlerde Kürtçe veya başka dillerde propaganda yapılabiliyor muydu? Yapılamıyordu, şimdi yapılıyor. Türkçe dışında herhangi bir eğitim verilebiliyor muydu ? Verilemiyordu ama şimdi veriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Kürtçe, Arapça diğer dillerde Kur'an-ı Kerim mealler basılmış mıydı? Şimdi tüm dillerde basılıyor. Dün istismar edilen tüm konular ortadan kalkmıştır. Demokratikleşme adımlarını terör örgütünün veya başkalarının isteğiyle değil, doğru olduğu için yaptık."

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2017 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozdağ: İstismar edilen konuları ortadan kaldırdık

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye'nin terörden çektiği kadar dünyada çeken ikinci bir ülke yoktur. PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C gibi 10 terör örgütü, Türkiye'de eş zamanlı terör eylemi yapıyor." dedi.

Şırnak'ta temaslarda bulunan Bozdağ, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, hükümetin yaptığı çalışmalarla aşılması su, kanalizasyon gibi altyapı sorunlarını ülke gündeminden kaldırdığını söyledi.

Türkiye'nin hiçbir yerinde suya ulaşamayan vatandaşın kalmadığına işaret eden Bozdağ, kaliteli hizmet sunmak için büyük çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Terör örgütlerinin eş zamanlı şekilde Türkiye'ye yönelik saldırılarına dikkat çeken Bozdağ, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin terörden çektiği kadar dünyada çeken ikinci başka bir ülke yoktur. PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C gibi 10 civarında terör örgütü Türkiye'de eş zamanlı terör eylemi yapıyor. Dünyada 10 tane farklı ideolojik dayanakları olan farklı kesimlere hitap eden terör örgütüyle bugün mücadele eden ikinci bir ülke yoktur. Türkiye, bu mücadeleyi başarılı olarak nihayetlendirecektir."

-"İşsiz gezen kaç evladımız olurdu?"

Bozdağ, sadece terör örgütleriyle uğraşmadıklarını, teröre finans sağlayan, onlara lojistik ve eğitim veren güçlere karşı da mücadele verdiklerini işaret ederek, şunları aktardı:

"Eğer Türkiye'de terör olayları olmamış olsaydı Türkiye'nin ekonomik gücü, milli gücü ve yurtiçi gayrisafi hasılası ve kişi başına düşen gelir ne olurdu? Şırnak'ın ve Yozgat'ın refah düzeyi ne olurdu? Alt ve üst yapıya şehirleşmeye, eğitime, sağlığa, araştırmaya, geliştirmeye kalkınmaya harcamış olsaydık Şırnak'ta, Cizre'de, Silopi'de, Beytüşşebap'ta işsiz gezen kaç evladımız olurdu? Terörü besliyorlar ki Türkiye bütçesini terörle mücadeleye harcasın."

- "Turizm merkezi olurdu"

İş adamlarının bölgede yatırım yapması turizmin bölgeye gelmesi ve huzur ve güven içerisinde yapılabilmesinde herkes adına büyük kazançlar olacağını söyleyen Bozdağ, "Şimdi, Mardin'i, Diyarbakır'ı Şırnak'ı, Van'ı bu bölgedeki illerin tamamını tarihi ve kültürel zenginliklerini gördükçe emin olun eğer terör olmasaydı buralar Antalya gibi turizm merkezi olurdu." ifadesini kullandı.

- "Peki bu işin kazananı kim?"

Bölgede 40 yıldır terörün varlığını anımsatan Bozdağ, teröristlerin bölge insanının çocuklarını dağa götürüp, öldürttüğünü vurguladı.

Şırnak'ın teröre en çok şehit veren illerden biri olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

"Ölen, öldüren aynı, ekonomik kayba uğrayan aynı, zarar gören aynı ve ağlayan aynı. Peki bu işin kazananı kim? O nedenle tek bir insanımızın bir damla kanının akmasına artık tahammülümüz yok. Bundan sonra da izin vermeyeceğiz ve gereken neyse yapacağız. Vatandaşlarımız için de ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz."

- "İstismar edilen konular ortadan kalkmıştır"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, kendilerinden önce farklı dillerde yayın yapan televizyon veya radyo kanalın bulunmadığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Şimdi var. Seçimlerde Kürtçe veya başka dillerde propaganda yapılabiliyor muydu? Yapılamıyordu, şimdi yapılıyor. Türkçe dışında herhangi bir eğitim verilebiliyor muydu ? Verilemiyordu ama şimdi veriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Kürtçe, Arapça diğer dillerde Kur'an-ı Kerim mealler basılmış mıydı? Şimdi tüm dillerde basılıyor. Dün istismar edilen tüm konular ortadan kalkmıştır. Demokratikleşme adımlarını terör örgütünün veya başkalarının isteğiyle değil, doğru olduğu için yaptık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber