Her öğretmen için bir fidan diktiler

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde görev yapan 824 öğretmenin her biri adına bir fidan dikilerek, "24 Kasım Öğretmenler Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2017 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Her öğretmen için bir fidan diktiler

Sarıkamış Orman İşletme ile İlçe Milli Eğitim müdürlükleri organizesinde 24 Kasım Kasım Öğretmenler Günü'nün yaklaşması sebebiyle "24 Kasım Öğretmenler Hatıra Ormanı" oluşturulması kararlaştırıldı.

Bu çerçevede ilçenin Kazım Karabekir Mahallesi Bardak Kıran mevkisindeki 2 bin 200 rakımlı alanda toplanan öğretmenler ve orman muhafaza memurları, ilçede görevli 824 öğretmen adına sarıçam, huş ve ladinden oluşan 824 fidanı toprakla buluşturdu.

Etkinliğe katılan Sarıkamış Orman İşletmesi Müdür Yardımcısı Şener Arifoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün yaklaşması münasebetiyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

İşletme olarak bölgede ağaçsız alan kalmayıncaya kadar ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceklerini belirten Arifoğulları, "Amacımız öğretmenlerimizin adının yaşayacağı bir hatıra ormanı oluşturmak. Bu nedenle öğretmen arkadaşlarımız ve personelimiz ile sarıçam, huş ve ladin fidanı diktik. Bundan sonra bahar döneminde de başka alanlarda fidan dikim çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu.

Öğretmenlerden Metecan Çolak da Sarıkamış'a yeni atandığını hatırlatarak, "Orman İşletme Müdürlüğüne öğretmenler adına böyle güzel ve anlamlı çalışma yaptıkları için öğretmenlere teşekkür ediyorum. İnşallah güzel bir orman olur." dedi.

Öğretmen Resul Tuğrul ise öğretmenlerin adının verildiği hatıra ormanının Öğretmenler Günü günü öncesinde güzel bir sürpriz olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Hüseyin Demirci

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber