Kırmızı pancar, çiftinin yüzünü güldürdü

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde yeni yetiştirilmeye başlayan kırımız pancar, çiftçinin yüzünü güldürdü. 5 yıl kırmızı pancar ürettiğini belirten Uçman Tatır, kilosunu 25 kuruşa sattıkları kırmızı pancarın, renklendirici olarak gıda sanayinde kullanıldığını belirtti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Kasım 2017 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırmızı pancar, çiftinin yüzünü güldürdü

Konya'nın güneydoğusunda ve yaklaşık 150 bin nüfusa sahip Ereğli, ilçesinde tarım ve hayvancılık ön planda yer alıyor. Tarım sektöründe siyah havuç üretimiyle de adını duyuran Ereğli'de çiftçiler artık kırmızı pancar üretmeye başladı. Türkiye'nin farklı yerlerinde de üretilen pek çok hastalığa iyi geldiği bilinen kırmızı pancar, gıda sanayinde renklendirici olarak kullanılıyor.

Hortu Mahallesi'nde oturan çiftçi Uçman Tatır, kırmızı pancarı yaklaşık 5 yıldır ürettiğini belirtti. Tatır," Çiftçi olarak yöremizde farklı ürünler üretmek zorundayız. Yaklaşık 5 yıldır kırmızı pancar ekiyorum. Geçtiğimiz yıllar 4-5 ton ürün elde ediyorduk. Bu yıl 10 ton kırmızı pancar elde ettik. Kilosunu 25 kuruşa, ihracatçı bir firmaya satıyoruz. Oda yurt dışına ithal ediyor. Gıda sanayiinde renklendirici olarak kullanıyor. Üretimi şeker pancarıyla aynı şekilde yapılıyor. Diğer tarlalarımda da yine son dönemlerde kırmızı pancar ektim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber