Milli Savunma'nın teğmenleri hazır

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yeniden yapılandırılan Kara Harp Okulu, ilk mezunlarını önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle verecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Kasım 2017 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Savunma'nın teğmenleri hazır

ERKAM ÇOBAN

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) gerçekleştirilen "reform" meyvesini vermeye başladı. FETÖ'cü askerlerin temizlenmesi ile başlayan sürecin ardından kurulan Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yeniden yapılandırılan Kara Harp Okulu, ilk mezunlarını önümüzdeki günlerde verecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilmesi düşünülen törende, 868 teğmen diplomalarını alacak. Bu arada tezkere bırakan 258 asteğmenin de teğmen rütbesiyle göreve devam edeceği belirtildi.

HEDEF 6 BİN TEĞMEN: Milli Savunma Bakanlığı, 3 yılda TSK'ya 6 bin yeni teğmenin katılmasını hedefliyor. Astsubay hazırlama okullarından mezun olan bin 800 astsubay da önümüzdeki günlerde göreve başlamak için gün sayıyor.

TEMİZLİĞE DEVAM: Öte yandan önümüzdeki günlerde yayımlanacak yeni kanun hükmündeki kararname (KHK) ile de 400 FETÖ'cünün daha ordudan atılacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber