'Suriye'de geçici hükümeti destekliyoruz'

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger: Biz de Suriye geçici hükümetini destekliyoruz. Birçok üye ülkemiz de destek veriyor ve en önemli hedefimiz olan Suriye sorununa siyasi bir çözüm bulma hedefinde de birleşiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2017 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Suriye'de geçici hükümeti destekliyoruz'

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, beraberindeki büyükelçilerle Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Adnan Keçeci'yi ziyaret etti.

Berger, burada yaptığı açıklamada, Keçeci'nin kendileri için önemli bir muhatap ve destek olduğunu söyledi.

Aralarında Suriye konusunda önemli bir iş birliği olduğunu vurgulayan Berger, şöyle konuştu:

"Aynı zamanda bu şehirdeki partnerlerimiz, Suriye muhalefetiyle çalışan ortaklarımızla ilişkilerimizde kolaylaştırıcı bir etkiniz var. Hem BM kuruluşları hem de burada bulunan uluslararası sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerimizde rolünüz var. Ama aynı zamanda Suriye muhalefeti için de önemli bir muhatapsınız. Biz de Suriye geçici hükümetini destekliyoruz. Birçok üye ülkemiz de destek veriyor ve en önemli hedefimiz olan Suriye sorununa siyasi bir çözüm bulma hedefinde de birleşiyoruz."

Berger, Brüksel'de düzenlenecek konferansta da Türkiye ile çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Adnan Keçeci de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber