İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İnfaz koruma memuruna ByLock'tan 6 yıl 3 ay hapis

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandığı tespit edilen bir infaz koruma memuru 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken, 7 kişi ise beraat etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2017 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnfaz koruma memuruna ByLock'tan 6 yıl 3 ay hapis

Samsun'da FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 8 kişinin yargılanmaları sona erdi. Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davanın son duruşmasında tutuksuz olarak yargılanan sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. Tutuksuz sanıklardan Bafra Cezaevinde infaz koruma memuru olarak görev yaptığı öğrenilen Zekeriya D.'nin örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandığı tespit edildi. Zekeriya D. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Kesinlikle ByLock kullanmadım. Terör örgütü ile bir ilgim yok. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti Zekeriya D.'yi "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırırken, tutuksuz olarak yargılanan diğer şahısların ise cezalandırılmaları için yeterli delil bulunmadığından beraatlerine karar verdi.

Muhammer Ay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber