Aydın'da FETÖ tutuklusu 5 kişi tahliye edildi

Tutuklu 18 sanıktan 5'i tahliye edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2017 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın'da FETÖ tutuklusu 5 kişi tahliye edildi

FETÖ/PDY'nin Çine ilçesindeki yapılanmasına yönelik davada 18 tutuklu sanıktan 5'i tahliye edildi

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesince Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Duruşma Salonu'nda görülen davada, 18'i tutuklu 34 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

Tanık Muzaffer Arslan, tutuklu sanık Hakan Karakaş'ı kayınpederi vesilesiyle tanıdığını ifade etti.

Karakaş'ı 2012 yılından bu yana tanıdığını kaydeden Arslan, "Ben birçok dernekte yöneticilik yaptım. Bu süre içerisinde Hakan Karakaş birçok faaliyetimize katıldı. Maddi ve manevi anlamda destek oldu. Hakan'ın bu yapıdan 17-25 Aralık süreci öncesinde ayrıldı diye biliyorum. ByLock kullandığı yönünde de herhangi bir bilgim yok." dedi.

Tutuklu sanık Osman Öztürk'le komşu olduklarını belirten tanık Kenan Özhan, "Osman'ın FETÖ üyesi olduğunu düşünmüyorum. 12 yıldır komşuyuz." diye konuştu.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mustafa Ümit, tanığa, "Osman Öztürk'ün cemaatin kurumları arasında yer alan Körfez Dershanesi'ni de bünyesinde barındıran Ufuk Eğitim AŞ'nin ortağı olduğunu biliyor muydun?" sorusunu yöneltti.

Tanık Özhan'ın "Bilmiyorum." cevabı üzerine Ümit, "Bak şimdi öğrenmiş oldun." yanıtını verdi.

Tutuklu tutuksuz sanıklar ve taraf avukatlarının savunmalarını tamamlamasının ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Tutuklu sanıklardan 5'inin tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 26 Şubat'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber