İhanet öncesi 'TÜGVA'ya sızın' talimatı

15 Temmuz darbe girişiminde başarılı olamayan ihanet çetesinin, ihanet öncesinde militanlarına Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) sızılması talimatı verdiği ortaya çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Kasım 2017 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İhanet öncesi 'TÜGVA'ya sızın' talimatı

FETÖ'nün, darbe girişiminden önce, Yüksek İstişare Kurulu üyeliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yaptığı Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) üye olarak sızılması talimatı verdiği ortaya çıktı. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan ve örgütte "abla konumunda" olduğu belirtilen S.T'nin, "ByLock" yazışmalarında ortaya çıkan talimatlar ihanet çetesinin "sızma" girişimini ortaya koydu. Mesajlarda terör örgütü elebaşısı Gülen'in, kampanyalarının desteklenmesi istendi. Bir mesajda, change.org'daki imza kampanyasına destek için Türkiye'den gireceklerin VPN aracılığıyla imza vermeleri istenirken TÜGVA'ya sızmak için verilen taktikler şöyle anlatıldı:

ARALARINA BÖYLE SIZIN...

Başlangıç olarak TÜGVA seçilecekse 'Facebook, Twitter ya da yoldan geçerken vakıf binanızı gördüm ve merak ettim, gelip bilgi almak istedim. Gönüllü faaliyetler yapıyormuşsunuz, dahil olabilir miyim? Acaba düşüncelerime uygun bir yer mi diye geldim' şeklinde bir giriş yapılabilir.

Öğrenciyseniz "Bu davaya aktif olarak destek vermeye karar verdim, güvendiğimiz insanlar bizi sırtımızdan vurunca daha fazla pasif olmamaya karar verdim" diyerek herhangi bir yere gençlik, kadın kollarına gidilebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber