Talim Terbiye Kurulu, İlahiyat düzenlemesi yaparken yanlışlık yaptı

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, Danıştay'ın ilahiyat mezunlarına yönelik kararını uygularken yanlışlık yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Kasım 2017 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Talim Terbiye Kurulu, İlahiyat düzenlemesi yaparken yanlışlık yaptı

Geçen hafta, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının, öğretmenlik branşlarına hangi bölüm mezunlarının atanabileceğine dair 9 nolu kararda yaptığı değişikliğe yer verilmişti.

Ancak Danıştay kararında, ilahiyat fakültesi mezunlarının DKAB öğretmenliğine, DKAB öğretmenlik mezunları gibi birinci derecede öncelikli olarak atanmaması gerektiğine karar verilmişti. Bu nedenle, Danıştay 9 nolu kararın 7/2 maddesine de karar gerekçesinde yer vermişti.

Bu şu anlama gelmektedir: İlahiyat fakültesi mezunları DKAB öğretmenliğine birinci öncelikli olarak değil ama ikinci öncelikli olarak atanabilirler. Zaten 9 nolu kararın 7/2 maddesinde 4 alan için birinci ve ikinci öncelik düzenlemesi yapılmıştır.

Buna karşın TTKB kararında birinci ve ikinci öncelik meselesine hiç girilmeden, İlahiyat fakültesi mezunlarının hiçbir şekilde DKAB öğretmenliğine atanmaması yönünde düzenleme yapılmıştır.

Oysaki açıklanan kontenjanlara, öncelikli olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlik mezunlarının, bu bölüm mezunlarıyla ihtiyacın karşılanamaması halinde ise İlahiyat fakültesi mezunlarının başvurmasına imkan tanıyacak bir düzenleme yapılabilirdi. Bunun için de 7/2 maddesinde de değişiklik yapılmalıydı

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün önerisi doğrultusunda yaptığı düzenlemeyi gözden geçirmesi gerekmektedir.

İlahiyat fakültesi mezunlarına öğretmenlik şoku İlahiyat fakültesi mezunlarına yönelik karar uygulamaya konuldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber