'İki densiz çalışanın hatası olarak gösterip bizleri kandıramazlar'

İSTOK Dönem Başkanı Dayhan: Böylesine vahim bir olayı iki densiz çalışanın hatası olarak gösterip bizleri kandıramazlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2017 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İki densiz çalışanın hatası olarak gösterip bizleri kandıramazlar'

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Dönem Başkanı Cüneyd Dayhan, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalına ilişkin, söz konusu olayın iki çalışanın hatası gibi gösterilmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Dayhan, İSTOK adına yaptığı açıklamada, Norveç'teki skandalın, Türkiye'nin tarihi misyonu gereği olarak dahil olduğu NATO'da gördüğü ilk ayrımcılık olmadığını belirtti.

Türkiye'nin başta Afganistan ve Somali olmak üzere bugüne kadar NATO'nun hemen hemen her operasyonuna destek verdiğini işaret eden Dayhan, NATO'nun ise Türkiye'ye Kıbrıs Harekatı, Saraybosna'da yaşanan Müslüman soykırımı, FETÖ'nün darbe girişimi gibi konularda gereken desteği vermediği gibi zaman zaman Türkiye'nin karşısında durduğunu ifade etti.

Skandalın basit açıklamalarla geçiştirilemeyeceğini vurgulayan Dayhan, bu olayın asla kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Dayhan, "Böylesine vahim bir olayı iki densiz çalışanın hatası olarak gösterip bizleri kandıramazlar. Tatbikattaki her detayın aylar öncesinden defalarca kontrol edilerek hazırlandığını askerlik yapan herkes bilir. Eğer söylemlerinde ciddiler ise bu olayı en derinlerine kadar gerekli şekilde araştırıp, sıralı tüm amirlerin gerekli cezalara çaptırıldığını bize göstermeliler." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber