FETÖ'cü müezzinden Peygamber Efendimize çirkin iftira

FETÖ sanığı müezzinin bir sabah namazı öncesi verdiği vaazda, örgüt lideri Gülen'in yaptığı bedduayla ilgili "Peygamber Efendimiz de Müslümanlara beddua etmiştir" dediği tanık beyanında ortaya çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2017 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cü müezzinden Peygamber Efendimize çirkin iftira

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan müezzinin yargılanmasına devam edildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu yargılanan eski cami müezzini Mustafa Durmuş ile avukatı hazır bulundu.

Hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen sanık Durmuş, aleyhindeki raporu kabul etmedi.

Duruşmada dinlenen tanık F.D, bir cuma günü cami imamının örgüt lideri Fetullah Gülen'in yaptığı bedduayla ilgili, "Müslüman Müslüman'a beddua etmez." diye vaaz verdiğini hatırlattı.

Ertesi gün sabah namazı için camiye gittiğini, öncesinde sanık Durmuş'un vaaz verdiğini anlatan F.D, "Vaazında 'Peygamber Efendimiz de Müslümanlara beddua etmiştir' dediğini duydum. Ben de buna karşı çıktım ve aramızda münakaşa çıktı. Cami cemaati arasında sanığın FETÖ'cü olduğunu söyleyenler de vardı. Bazı cami cemaatin de arkasında namaz kılmayanlar da olurdu. Ben de 'Peygamber Efendimiz de Müslümanlara beddua etmiştir' sözünden sonra arkasında namaz kılmadım." dedi.

Tanık beyanı üzerine savunma yapması istenen sanık Durmuş, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirterek, bildiği ve tanıdığı isimleri mahkemeye verdi.

Sendikaya üye olduğunu dolasıyla örgüt içerisinde yer aldığını iddia eden sanık, hiçbir kötü niyetinin olmadığını, 17-25 Aralık'tan sonra da örgütle ilişkisini kestiğini savundu.

Daha sonra mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Muhittin Atlı, sanığın "ByLock" kullanıcısı olması, Bank Asya hesap hareketleri ve hakkındaki kuvvetli delil durumu dikkate alınarak tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber