FETÖ davasında 2 tahliye

Silahlı terör örgütüne üye oldukları" öne sürülen ve meslekten ihraç edilen 13 jandarma personelinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2017 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ davasında 2 tahliye

Çankırı'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve meslekten ihraç edilen 13 jandarma çalışanının yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Çankırı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye oldukları" iddiasıyla yargılanan 5'i tutuklu 13 sanıktan bazıları ile avukatları katıldı.

Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan tutuklu sanıklardan M.G, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi ve tahliyesini istedi.

Tutuksuz yargılanan Ü.Ş. de suçsuz olduğunu öne sürdü. Ü.Ş, örgütle sadece Allah rızası için çalıştıklarını sanarak bağlantı kurduğunu savundu.

Yapıda kendilerinin alt kesimde olduğunu, sadece dini konular konuştuklarını belirten Ü.Ş, "Biz yapının üst kısmını hiç görmedik. 15 Temmuz'dan sonra bu yapının gerçek yüzünü gördük. Bildiğim her şeyi bütün samimiyetimle anlattım." dedi.

Diğer sanık ve avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan M.G. ve İ.A'nın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber