Dünya Bankası'ndan istihdam için sürpriz kredi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, yaz döneminde, ekonominin rekabet gücünün artırılması ve istihdamın desteklenmesi için Türkiye'ye özel bir kredi vereceklerini söyledi. Zachau, Dünya Bankası'nın Küçük Hibeler Programı çerçevesinde 'Türkiye'de gençliğin güçlendirilmesi için vatandaş katılımı' konulu proje yarışmasında dereceye giren ve hibe almaya hak kazanan yedi sivil toplum kuruluşuna ödüllerini verdi. Zachau, soru üzerine, hükümetin istihdam konusunda bir programının bulunduğunu ancak yüksek büyümeye rağmen istihdamın yetersiz olduğunu söyledi.

Kadınların istihdamının da yetersiz olduğunu, gençler arasında işsizliğin bulunduğunu belirten Zachau, hükümetin alacağı önlemlerle istihdamın artacağını bildirdi. Zachau, istihdamın artırılmasında özel sektörün güçlendirilmesi, yatırımların desteklenmesi ve mortgage yasasının

önemli olduğunu vurguladı.

'Hedefler tutturulabilir'

Zachau, verilecek kredi miktarının henüz belli olmadığını ancak bu kredinin, ülke yardım stratejisinden ayrı, özel bir kredi olacağını, doğrudan Türkiye bütçesine gideceğini de vurguladı. Zachau, enflasyon konusundaki bir soruya verdiği yanıtta, enflasyonun hedeflerin biraz üstünde seyrettiğini ancak hükümetin enflasyonu düşürme konusundaki kararlılığının devam ettiğini vurguladı. Öte yandan Dünya Bankası ve Türkiye arasında istihdamı artırmaya yönelik program kapsamında hazırlanan taslak şekillendi. Yatırım ve iş ortamının düzenlenmesiyle maliyet ve bürokrasinin azaltılmasını öngören düzenlemelerin yaşama geçirilmesi 30 milyar dolara ulaşan cari açığa takıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber