Emekli müdür Cumhurbaşkanı adayı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir süre kala, emekli İlçe Tarım Müdürü adaylığını açıkladı.

Denizli'nin Babadağ İlçesi'nde çiftçilikle uğraşan ve geçtiğimiz yıl Gümüşhane'nin Köse İlçesi İlçe Tarım Müdürlüğünden emekli olan Bilal Köse, Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir süre kala, Denizli'nin Babadağ İlçesi'nde oturan Bilal Kurt (55), adaylığını açıkladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi'nden mezun olan ve 29 yıl devlet memurluğu görevi yapan Kurt, son olarak Gümüşhane'nin Köse İlçesinde Tarım Müdürü olarak görev yaptı ve buradan kendi isteği ile geçtiğimiz yıl emekli oldu. Babadağ İlçesi'ne yerleşmesinin ardından çiftçilikle uğraşmaya başlayan Bilal Kurt, her gün tarlasına giderek traktörü ile tarlasını sürüyor.

Medeni cesaret göstererek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Bilal Kurt, 12 Mart 2007 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na dilekçe göndererek resmen aday olduğunu bildirdi. TBMM Başkanlığı Genel Sekreteri Rauf Bozkurt imzasıyla kendisine gönderilen cevap yazısında ise, T.C Anayasası'nın 101. maddesi gereği, Cumhurbaşkanlığına TBMM üyeleri dışından aday gösterilebilmesi, meclis üye tam sayısının en az beşte birinin yani 110 Milletvekili'nin yazılı önerisiyle mümkün olacağı yazısı geldi.

TBMM'NE YAZIYLA BAŞVURDU

Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan Bilal kurt, bu yazı üzerine yeniden bir dilekçe göndererek, 110 milletvekili teklifinin olacağını bildiğini ancak kendisini ifade edileceği bir konuşma fırsatı verilmesi gerektiğini yazılı dilekçesinde tekrar bildirdi. 3 Nisan 2007 tarihinde gönderilen bu dilekçeye henüz cevap gelmediğini söyleyen Kurt, adaylık sürecinin son dakikasına kadar ümitli olduğunu söyleyerek, "Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde şu ana kadar bir aday ortaya çıkmadı. TBMM'ye dilekçe göndererek Cumhurbaşkanlığına adaylık talebimi bildirdim. Adaylık talebimin de meclis başkanlığı aracılığıyla milletvekilleri, Başbakan, ve siyasi partilere duyurulmasını istedim. Ben Cumhurbaşkanlığı için gerekli işlemlerin yapılacağına inanıyorum. Bu konuda ben ümitliyim" dedi.

Cumhurbaşkanlığı için iddialı olduğunu söyleyen Kurt, "Cumhurbaşkanlığı görevini Türk milletinin başı dik yürüyecek şekilde yapacağıma inanıyorum. Öncelikle ben milletvekillerinin ilgisini bekliyorum. Meclisten projelerimizi ve kendimizi anlatabileceğimiz bir konuşma fırsatı verilmesini istiyorum. Bu şekilde olursa Cumhurbaşkanlığı konusunda iddialıyım. TBMM'ye gönderdiğim dilekçeye 110 milletvekilinin teklifi gerektiği yönünde cevap geldi. Tekrar yazı göndererek konuşma fırsatı verilmesini istedim. Bizimki ortaya çıkmaktır ve 'göreve hazırım, ben görev için varım' demektir. Bu yarışda, koşuda iddialıyım" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber