Tapu çalışanları iş bıraktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Yapı-Yol Sen üyesi Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüğü çalışanı memurlar, iş bırakma eylemi yaptılar.

Çankaya Tapu ve Kadastro birimleri önünde toplanan sendika üyeleri, "İnsanca yaşamak istiyoruz", "Döner sermaye hakkımız, söke söke alırız", "Sadaka değil, toplu sözleşme" sloganları atıp, "Bayındırlık çalışanları üvey evlat mı?", "Döner sermayeden pay istiyoruz", "Onurlu memur, hesap soruyor" yazılı dövizler taşıdılar.

Yapı-Yol Sen Genel Sekreteri Bahri Yıldırım, aralarında Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüğü çalışanlarının da bulunduğu Bayındırlık ve İskan Bakanlığına bağlı tüm birimlerde bugün iş bırakma eylemi yaptıklarını söyledi.

Girişimleri sonucu, bakanlık çalışanlarına ek ödeme yapılmasına ilişkin yasa taslağı hazırlandığını anlatan Yıldırım, taslağın, aylardır Maliye Bakanlığında beklediğini kaydetti.

Geçen yıl tapu ve kadastro çalışanlarının yaptığı işlemler dolayısıyla 212 milyon YTL döner sermaye geliri, 1 milyar YTL harç elde edildiğini ifade eden Yıldırım, "Diğer kamu kurumlarında elde edilen döner sermaye gelirleri çalışanlara dağıtılırken, tapu ve kadastro iş yerlerinde elde edilen gelirden çalışanlara 1 YTL bile dağıtılmadı. Bir tapu sicil ve kadastro çalışanı 800 YTL maaş alıyor" diye konuştu.

Yıldırım, taleplerinin, "çalışanlara maddi sorumluluk tazminatı ödenmesi, sahte belgelerle yapılan işlemlerde tek sorumluluğun çalışanlara yüklenmemesi, personel sayısının artırılması, çalışma ortamlarının iyileştirilmesi, kurumlar arası ücret adaletsizliğinin giderilmesi ve toplu sözleşme hakkı verilmesi" olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber