Mahalli İdarelere Memur Alımına Yönelik Eleştirilerimiz Kısmen Dikkate Alındı

Mahalli idarelere yapılacak memur alımlarındaki değişikliği daha önce sitemizde eleştiri konusu yapmıştık. Eleştiri başlıkları şu şekildeydi: 1- Tüm belediyelerin ilanları takip edilemeyecekti. 2- Başvurular bizzat yapılmak zorunda bırakılabilirdi. 3- Sadece yazılı ve/veya sözlü sınav puanı ile KPSS puanı anlamsız kılınabilirdi... Bu üç eleştirimiz İçişleri Bakanlığınca çıkarılan yönetmelikte dikkate alınmıştır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Nisan 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLANLAR NEREDEN TAKİP EDİLECEK?

Memurlar.net olarak Ocak ayındaki ilk düzenleme sırasında, yüzlerce mahalli idare biriminin ilanlarının nasıl takip edileceğinin büyük bir problem oluşturduğuna dikkat çekmiştik. Bu konuda çok dikkate değer bir düzenleme yapılmıştır. Bu düzenleme şu şekildedir:

"Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareleri Genel Müdürlüğünün resmi internet adresinden de duyuru yapılır."

Buna göre tüm ilanlar merkezi olarak İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareleri Genel Müdürlüğünün resmi internet adresi olan http://www.mahalli-idareler.gov.tr/ den duyurulacaktır.

SINAVA BAŞVURU BİZZAT İSTEBİLİR Mİ?

Sınava başvuru konusunda yönetmelikle üç yol belirlenmiştir. Buna göre mahalli idareler, bizzat veya iadeli taahhütlü posta yoluyla veyahutt da eğer sınav yapacak idarenin internet adresinden duyuru yapılmış ise bu adreslerden de başvuru kabul edebilecektir. Mahalli idarelerin bizzat başvuru yolunu tercih etmemesini temenni ediyoruz.

YÜZDE 50 YÜZDE 50 SINIRLAMASI GETİRİLDİ

Daha önceki eleştirilerimizde mahalli idarece düzenlenen yazılı ve/veya sözlü sınavı ile KPSS puanının anlamsız kılınabileceğine dikkat çekmiştik. Bu konuda şu şekilde bir düzenleme yapılmıştır:

"Memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucu, kurum sınavı başarı puanının %50'si ile KPSS puanının %50'si alınmak suretiyle belirlenir."

Buna göre mahalli idarenin yapacağı sınavın sonucu memuriyete giriş puanına yüzde 50 oranında etki edecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber