RTÜK'te "ahlaksız teklif" iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RTÜK üyesi Şaban Sevinç, farklı kamu kurumlarından aralarında siyasi bir kişinin yakını, meteoroloji mühendisi ve 12 yıl imamlık yapmış bir Bağ-Kur çalışanı bulunan 9 kişinin RTÜK'e atanması için karar alan AKP'li Üst Kurul üyelerini eleştirdi. Sevinç, ?Bu karara karşı çıktığımız için bize ?siz de isimler belirleyin oy birliğiyle kuruma alalım' gibi bir ahlaksız teklifte bulundular" dedi.

Üst Kurul sınavla alacağı 70 personelin dışında, 9 kamu personelini RTÜK'te çalıştırmak üzere atamaya karar vermiş, bu karar sonrasında CHP'li üç üye (Şaban Sevinç, Mehmet Dadak ve Arif Merdol) toplantıyı terk etmişti.

Üyelerin toplantıyı terk etmelerinin nedenleri arasında, RTÜK'te çalışmak üzere atanmalarına karar verilen 9 kişinin arasında 12 yıl imamlık yapmış bir Bağ-Kur çalışanı, siyasi bir kişinin yakını ve bir meteoroloji mühendisi olması olduğu öğrenildi. CHP'li üyeleri daha çok kızdıran konunun ise imamlık yapan kişinin, 150 milyar YTL'lik (150 trilyon) bir bütçeye sahip olan RTÜK'e sayman olarak atanmak istenmesi olduğu bilgisine ulaşıldı.

Şaban Sevinç, ANKA'ya yaptığı açıklamada ?Maalesef yaşananlar doğru. Kimdir bunlar kimin yakını diye tepki gösterdik. Eleman açığı varsa KPSS ile zaten 70 kişi alıyoruz. Bu 9 kişinin niçin alındığını sorduk. Kararı veren üyeler de ?Bu kişileri almamız gerekiyor. Siz de iki-üç kişi belirleyin oy birliği ile kuruma alalım' gibi bir ahlaksız teklifte bulundular. 9 kişinin kuruma alınma kararı çıktı. Maalesef ellerinde belli bir cemaaten gelmiş olduğundan kuşkulandığım 28 kişilik bir atama listesi bulunuyor" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber