'Böyle bir ortamda bedelli askerlik mümkün değil'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın 'bedelli askerlik'le ilgili AKP'li vekillere "Böyle bir ortamda, operasyonlar sürerken bedelli askerlik mümkün değil, kesinlikle olmaz" dediği öğrenildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Aralık 2017 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Böyle bir ortamda bedelli askerlik mümkün değil'

Milliyet'ten Şebnem Hoşgör'ün haberine göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleriyle gruplar halinde görüşme programı devam ederken, partinin grup başkan vekilleri de vekillerle sabah kahvaltılarında buluşma kararı aldı.

Her grup başkan vekiline bağlı 50-60 kişilik milletvekili gruplarına yönelik kahvaltılı toplantıların ilki dün partinin genel merkezinde yapıldı.

'İktidar grubuna yakışmıyor'

Mustafa Elitaş'ın 'sorumlu' olduğu 59 kişilik milletvekili grubunun davetli olduğu toplantıya yaklaşık 30 civarında isim katıldı.

Toplantının ana gündem başlığını AK Parti'li vekillerin Meclis çalışmalarına katılımı oluşturdu.

Genel kuruldaki görüşmelere sık sık 'karar yeter sayısı' 139 milletvekilinin bulunamaması nedeniyle ara verilmek zorunda kalındığı ifade edilen toplantıda, bu tablonun iktidar grubuna 'yakışmadığı' vurgulandı.

Toplantıda, vekillerin gündeme ilişkin soruları da Bozdağ ve grup başkan vekillerince yanıtlandı.

'Kesinlikle olmaz'

Bu çerçevede Bozdağ, vekillerin kendilerine yoğun şekilde iletilen 'bedelli askerlik' talebini gündeme getirmeleri üzerine şöyle dedi: "Böyle bir ortamda, operasyonlar sürerken bedelli askerlik mümkün değil, kesinlikle olmaz."

Dönem dönem gündeme gelen 'bedelli askerlik'le ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen eylül ayında "Hele hele üniversite bitirmiş, bedelli askerlik bekliyor. Zaten gelip yapacağın askerlik altı ay. Bunun da yaklaşık bir 20 günü izin; beş ay 10 gün. Gel askerliğini yap. Askerlik bir de sana birçok kazanım sağlıyor" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber